Miljard Panini-plaatjes, Ronaldo-museum te klein

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Miljard Panini-plaatjes, Ronaldo-museum te klein

• Sinds half maart kunnen de verzamelaars hun slag slaan. Om hun Panini-album van Euro 2016 compleet te krijgen hebben ze in totaal 680 verschillende plaatjes uit de zakjes moeten plukken. Inmiddels zijn er meer dan een miljard Panini-plaatjes in omloop, zo vertelde de UEFA drie dagen voor de start van het EK. Dus het is nog even zoeken…

Cristiano Ronaldo pakt de ene prijs na de andere. Het zijn er al meer dan 140 en het einde van de prijzenregen is nog niet in zicht. Zijn eigen museum op zijn geboorte-eiland Madeira had blijkbaar niet gerekend op zoveel succes, want er is een verhuizing aangekondigd om naast de levensgrote beelden van Ronaldo ook de toekomstige prijzen onderdak te kunnen bieden.  

'Kenneth Vermeer is de beste keeper van Nederland'
• Feyenoords technisch directeur Martin van Geel zit blijkbaar niet op één lijn met Oranje-bondscoach Danny Blind, die Jasper Cillessen en Jeroen Zoet beter vindt dan de Feyenoorder Vermeer. (RTV Rijnmond)

• We kennen Tim Wiese (foto) nog wel. De voormalig doelman van Werder Bremen kreeg na zijn profcarrière door de nodige krachttrainingen het figuur van een bodybuilder. Hij maakte in 2014 zijn entree in de wereld van het show-worstelen. Hij fungeerde als pauzenummer tussen alle hoofdacts. Het smaakte naar meer en de wens van Wiese is nu in vervulling gegaan. De gewezen goalie heeft namelijk een uitnodiging gekregen toe te treden tot de elite van het wrestling. In november gaat hij de ring in.

Marouane Fellaini staat bekend om zijn weelderige haardos. Normaal gesproken is het haar van de Belgisch international zwart, maar nu de nationale ploeg even een dagje vrij heeft, bracht Fellaini een bezoekje aan de kapper. Beoordeel op onderstaande foto het resultaat...

Here we go with Blondie Felli.... @sebahatmichel

Een foto die is geplaatst door Marouane Fellaini (@fellaini) op

Jan Vertonghen heeft zijn ouwe cluppie een mooie dienst bewezen. De oud-Ajacied, tegenwoordig verdediger bij Tottenham Hotspur, hielp VK Tielrode aan nieuwe kleedkamers via een veiling van voetbalspullen. Onder andere zijn eigen shirts, voetbalschoenen van Thibaut Courtois en een trainingspak van Moussa Dembélé werden voor de veiling ter beschikking gesteld door de Belgisch international, die ook acte de présence zal geven op het EK. Vertonghen begon op zesjarige leeftijd met voeballen bij VK Tielrode. Daarna ontdekte Germinal Beerschot hem, voordat Ajax de Belg in 2003 ophaalde bij de Antwerpse club.

• Voetballen en hevige regen gaan vaak niet samen. Zo bleek ook onlangs bij een wedstrijd in de Amerikaanse MLS tussen FC Dallas en Houston Dynamo. Genieten jullie mee van een stevig potje waterballet.

• Presentatoren opgelet! De UEFA heeft een handboek uitgebracht voor het uitspreken van de spelersnamen op het EK. Op de website van de Europese voetbalbond staat een de lange lijst met namen, die fonetisch staan genoteerd. Een moeilijke is bijvoorbeeld is Shi-may Ver-sal-ee-ko, oftewel Sime Vrsjalko, de rechtsachter van Kroatië. En wat te denken van de Pool Krzysztof Maczynskí: K-shish-toff Mon-chin-ski. Oefenen maar!

• Nieuws voor de fanatieke gamers: ontwikkelaar EA Sports heeft bekendgemaakt dat FIFA 17 op 29 september in de winkels ligt. Bekijk de trailer!

Tjaronn Chery verkaste precies een jaar geleden van FC Groningen naar Queens Park Rangers. Het leven van de 28-jarige spelverdeler, die opgroeide in de Enschedese wijk Bentelobrink, is daardoor behoorlijk veranderd. 'Ik woon praktisch naast de Queen', doelt Chery op Windsor, de verblijfplaats van de Britse koninklijke familie. 'Niet slecht toch voor een jongen uit de Bentelobrink in Enschede', vertelt hij hij in het AD.

• PSV heeft op dit moment twee Mexicanen onder contract staan: Héctor Moreno en Andrés Guardado. In het verleden speelden ook Francisco Rodríguez en Carlos Salcido, twee andere landgenoten, bij de Eindhovenaren. Het had weinig gescheeld of ook Javier 'Chicharito' Hernandéz was voor het WK van 2010 in Eindhoven beland. Dan had PSV wel sneller moeten reageren, stelt oud-trainer Hans Westerhof in De Telegraaf. 'Chicharito (Javier Hernandez, red.) had bijvoorbeeld bij PSV kunnen spelen, maar de club wilde wachten tot het WK en was toen te laat. Zo is dat bij nog een aantal spelers gegaan. Je moet als club eigenlijk niet wachten tot een WK of Copa América, want dan komen anderen ook en worden de uitblinkers onbetaalbaar', aldus Westerhof, over de spits die destijds naar Manchester United verkaste en nu voor Bayer Leverkusen speelt.

Björn Kuipers en zijn assistenten, de enige Nederlandse afvaardiging op het EK, zijn maandag vertrokken naar Frankrijk. De 43-jarige scheidsrechter blikt in een interview met de KNVB alvast vooruit op het EK en neemt de inhoud van zijn koffer door.

Zlatan Ibrahimovic is altijd goed voor een stevige qoute. In gesprek met The Guardian laat hij zijn licht schijnen op José Mourinho, die mogelijk zijn manager wordt bij Manchester United. 'Mourinho is cool. Hoe ouder coaches worden, des te cooler ze zijn.'

• Het is bijna vijftig jaar geleden dat Engeland in 1966 wereldkampioen werd, mede door een hattrick van Geoff Hurst in de met 4-2 gewonnen finale tegen West-Duitsland. Het shirtje van de voormalige spits wordt op 12 juli geveild bij het internationale veilinghuis Sotheby's. De verwachte opbrengst: 500.000 pond. Een van de drie doelpunten van Hurst die hij maakte in de finale, is nog altijd omstreden. Zijn schot in de verlenging knalde tegen de onderkant van de lat en belandde vervolgens vóór, op of achter de lijn. Tot op de dag van vandaag kan niemand kan met zekerheid zeggen of de 3-2 ook écht telde. Hoe dan ook, het shirt is genoeg waard...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.