Milito helpt Internazionale aan ruime zege op Parma

Internazionale is de eerste competitiewedstrijd van het jaar goed begonnen. In eigen huis werd zonder Wesley Sneijder moeiteloos gewonnen van Parma: 5-0.

Al na dertien minuten viel de openingstreffer in Milaan. Een voorzet van Ricardo Álvarez werd door Diego Milito subtiel met de buitenkant van de voet binnengewerkt. Het was pas de vijfde competitietreffer voor de Argentijn.

Vijf minuten later zag Parma al geen kansen meer om met punten uit het Giuseppe Meazza Stadion te vertrekken. Thiago Motta verdubbelde de score (2-0). Zijn eerdere doelpunt zorgde voor vertrouwen bij Milito. Op slag van rust bracht hij Parma de nekslag toe: 3-0.

Internazionale werkte ongegeneerd door aan het doelsaldo. Dat was ook van belang, aangezien de Nerazzurri dit seizoen voor de wedstrijd tegen Parma pas 22 keer scoorden en liefst negentien treffers te verwerken kregen. Giampaolo Pazzini zorgde, op aangeven van Milito, voor de 4-0.

De eindstand werd bepaald door Marco Faraoni. De jongeling maakte zijn eerste doelpunt voor Inter: 5-0. Internazionale komt door de overwinning vijf punten achter AC Milan en Juventus te staan, die de Serie A leiden. Parma staat dertiende. Foto: VI Images