Milik wijst stroef Ajax de weg naar zege op Go Ahead

Reacties

Arkadiusz Milik heeft voorkomen dat Ajax tegen Go Ahead Eagles een volgende uitglijder in oktober heeft gemaakt. De Poolse spits vertolkte een hoofdrol bij een mager Ajax.

Milik wijst stroef Ajax de weg naar zege op Go Ahead

Milik was een van de gelukkigen die promotie maakte in vergelijking met de vorige wedstrijd van de Amsterdammers. De Poolse spits kreeg een kans als vervanger van Kolbeinn Sigthórsson. En net als tegen Heracles Almelo maakte de international de keuze van De Boer waar.

De Poolse spits zorgde in de 55ste minuut voor de opluchtende tweede Amsterdamse treffer, door uit een goede voorzet van Ricardo van Rhijn knap binnen te schieten. Daarmee gaf Milik een antwoord op de groeiende onvrede in de Arena.

Want Ajax had na een sterke start de wedstrijd compleet uit handen gegeven. De openingstreffer van Anwar El Ghazi, die attent reageerde na een schot van Milik op de paal, in de tiende minuut had veel beloofd. Maar de misser van Davy Klaassen kort daarvoor was tekenend voor het gebrek aan scherpte bij de Amsterdammers. De middenvelder maaide enkele meters voor het lege compleet over de bal heen.

Sander Duits maakt het Davy Klaassen lastig
Sander Duits maakt het Davy Klaassen lastig

Bovendien was de Amsterdamse defensie na het waarschuwingsschot van Deniz Türüc halverwege de eerste helft evenmin bij de les. Dat bleek in de 28ste minuut toen Van Rhijn een knappe pass van Sander Duits verkeerd beoordeelde. Fernando Lewis profiteerde dankbaar van de vrijgevigheid; 1-1.

Na de gelijkmaker verzuimde onder anderen Jeffrey Rijsdijk Go Ahead Eagles zelfs op voorsprong te schieten. Dat bleef Ajax bespaard, zoals het met dank aan de Deventer bezoekers ook een rustig laatste kwartier kende. Alex Schalk voerde een individuele actie op de eigen helft te ver door. Klaassen strafte dat af en zag Lasse Schöne in het vervolg de 3-1 maken.

Daarmee was zeker dat de oktoberdepressie onder De Boer geen vervolg tegen Go Ahead Eagles zou krijgen. Door het succes tegen het team van trainer Foeke Booy komt de teller voor de huidige Ajax-coach op drie zeges in de dertien Eredivisieduels van de wijnmaand, en staan de Amsterdammers op één punt van koploper PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.