Milik ondergaat donderdag medische keuring bij Napoli

Reacties

Ajax heeft Arek Milik toestemming gegeven om naar Italië af te reizen. De Poolse EK-ganger zal donderdag de medische keuring ondergaan bij Napoli, dat de 22-jarige aanvaller voor dertig miljoen euro plus bonussen zal overnemen van de Amsterdammers.

Milik ondergaat donderdag medische keuring bij Napoli

Technisch directeur Marc Overmars bevestigde dinsdag aan Voetbal International dat Napoli zich concreet heeft gemeld voor Milik. Niemand bij Ajax had echter verwacht dat het zo snel zou gaan. Trainer Peter Bosz sloot na het thuisduel met PAOK Saloniki (1-1) in de derde voorronde van de Champions League zelfs niet uit dat de clubtopscorer er volgende week woensdag in Griekenland nog bij zou zijn.

Om zich klaar te stomen voor de belangrijke return zou Milik donderdag een helft meespelen met Jong Ajax in een besloten oefenduel, maar dat gaat dus niet door. De kans is groot dat de 1 meter 86 lange linkspoot zijn laatste wedstrijd (het op een teleurstelling uitgelopen kampioensduel met De Graafschap) voor Ajax al heeft gespeeld, al zijn er nog geen handtekeningen gezet.

Napoli is op zoek naar aanvallende versterking, omdat het dinsdag Serie A-topschutter Gonzalo Higuaín voor de gelimiteerde afkoopsom van 94 miljoen euro verkocht aan Juventus. Volgens Italiaanse media is de nummer twee van afgelopen seizoen ook in onderhandeling met Internazionale om de Argentijnse spits Mauro Icardi voor een miljoenenbedrag naar Napels te halen.

Milik heeft in Amsterdam in ieder geval bewezen een garantie voor doelpunten te zijn. Sinds Ajax hem in 2014 overnam van Bayer Leverkusen, scoorde de 31-voudig international van Polen 47 keer in 75 officiële duels. In het shirt van het Poolse nationale elftal schroefde Milik, die nog een driejarig contract heeft, zijn productie op naar elf treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.