Milik en El Ghazi schieten Ajax in Qatar langs Huntelaar

Ajax heeft in Qatar zijn eerste overwinning van 2015 geboekt. Arek Milik en Anwar El Ghazi zorgden voor de beslissing tijdens het oefenduel met Schalke 04 (2-0).

Vrijdag maakte trainer Frank de Boer al bekend dat Ajax met dezelfde basisformatie voor de dag zou komen als tijdens de 2-0 uitzege op Excelsior op 21 december, de laatste wedstrijd van vorig kalenderjaar. Maar al na een kwartier moest De Boer noodgedwongen ingrijpen, aangezien Joël Veltman met een hamstringblessure van het veld ging.

Met Mike van der Hoorn - tegen Excelsior als invaller belangrijk met de openingstreffer kort voor tijd - als vervanger was Ajax via Lasse Schöne voor rust het dichtst bij een treffer. Al moest doelman Jasper Cillessen in de slotseconden van de eerste helft nog ingrijpen.

Na de hervatting - toen Klaas-Jan Huntelaar uit de ploeg was gehaald door Schalke 04 - bleef Ajax de bovenliggende partij. Davy Klaassen was na ruim een uur met een mooi schot dicht bij 1-0, maar in de 64ste minuut was het wél raak. Milik (foto) zorgde voor de verdiende voorsprong van de Amsterdammers.

Goed nieuws kwam er ook nog van Ajax uit de ziekenboeg, want een klein kwartier voor tijd maakte Kolbeinn Sigthórsson zijn rentree na een enkelblessure. Kort voor tijd besliste El Ghazi de wedstrijd door op aangeven van Schöne de eindstand te bepalen op 2-0.