Milde straf voor Luiks onthoofdingsspandoek

Reacties

Standard Luik wordt niet zwaar gestraft voor het lugubere spandoek dat de harde supporterskern had gemaakt. In het ergste geval moet de tribune waarop de 'daders' zich bevonden een wedstrijd gesloten blijven.

Milde straf voor Luiks onthoofdingsspandoek

De harde kern had een reusachtige afbeelding gemaakt van de onthoofding van ex-speler Steven Defour. Die was met zijn nieuwe club Anderlecht voor het eerst op bezoek bij zijn oude makkers en moest het meteen flink ontgelden. 'Red or Dead' was de bijbehorende tekst die weinig toelichting vereiste.

Tot aan de politiek bemoeiden mensen zich met de zaak. 'Wij zeggen neen tegen deze oproep tot haat en moord', sprak de Luikse burgemeester Willy Demeyer klare taal. Standard Luik distantieerde zich meteen van het gedrag van zijn fans en benadrukte niets van deze actie te hebben geweten.

De Belgische voetbalbond heeft zich met de eenmalige sluiting van de tribune mild uitgesproken over de zaak. Sterker nog: als de club kan aantonen dat er passende maatregelen zijn getroffen rond de wedstrijd, vervalt ook die straf.

Wel worden er mogelijk nog boetes uitgedeeld voor het wangedrag van supporters tijdens het duel. Anderlecht-doelman Silvio Proto werd driftig bekogeld vanuit de Luikse harde kern, terwijl de aanhang van Paars-Wit voor een regen van kapot getrapte stoeltjes zorgde toen Defour met zijn tweede gele kaart vroegtijdig van het veld werd gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.