Milanese burenruzie levert geen winnaar op

Reacties

In een met ruim 79 duizend verkochte kaartjes bomvol San Siro is de Milanese stadsderby onbeslist geëindigd. Spectaculair werd de klassieker tussen AC Milan en Internazionale nooit.

Milanese burenruzie levert geen winnaar op

De Nederlandse inbreng tijdens de 213de Derby della Madonnina bleef zondag beperkt tot (wederom) een negentig minuten durende reserverol voor Marco van Ginkel; Nigel de Jong kon door hamstringklachten namelijk niet in actie komen. Bij Internazionale had de teruggekeerde trainer Roberto Mancini centraal achterin geen plek ingeruimd voor Nemanja Vidic.

Hoewel nog altijd een schitterend affiche, heeft de burenruzie zijn status van Serie A-topper wel verloren. De jongste editie was een treffen tussen de nummer acht en negen van Italië. Het op papier thuis spelende AC Milan had al vier competitieduels op rij niet gewonnen, terwijl de blauw-zwarte stadsgenoot in de laatste zeven wedstrijden slechts acht punten bij elkaar wist te sprokkelen.

De rentree van Mancini leek Internazionale evenwel nieuw elan te geven: de ploeg begon sterk. Na dertig seconden had het al met een man meer moeten komen te staan, maar scheidsrechter Marco Guida durfde het niet aan om Philippe Mexès – hij trok de doorgebroken Mauro Icardi (rechts op de foto) naar de grond – van het veld te sturen. Nadat Icardi en Freddy Guarín verzuimden 0-1 te maken, viel de goal aan de andere kant.

Jérémy Ménez (links) ziet hoe zijn fraaie inzet prachtig achter doelman Samir Handanovic verdwijnt.
Jérémy Ménez (links) ziet hoe zijn fraaie inzet prachtig achter doelman Samir Handanovic verdwijnt.

Uit een afgemeten voorzet van Stephan El Shaarawy volleerde Jérémy Ménez de bal prachtig achter Inter-keeper Samir Handanovic. Lange tijd leek er in de wat vlakke derby vervolgens niet veel aan de hand voor de ploeg van Filippo Inzaghi, maar dankzij op z'n zachtst gezegd ongelukkig uitverdedigen van Cristián Zapata kon Joel Obi plotseling 1-1 binnenschieten.

Daar bleef het bij, mede omdat beide ploegen een keer de lat raakten. De inzet uit de draai van Inter-spits Icardi was knap, maar de bal aan de andere kant van El Shaarawy had erin gemoeten. Hij mocht ongehinderd oprukken richting Handanovic, maar schoot de bal vervolgens dwars door het midden tegen de lat. Omdat ook een schot in de dying seconds van Andrea Poli er niet in ging, bleef het 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.