Milan worstelt maar krijgt tien Napolitanen toch neer

AC Milan is de nieuwe koploper van de Serie A. De Rossoneri wonnen de topper van Napoli met 1-0, al hadden de Milanezen veel moeite om de gedecimeerde Napolitanen te verslaan.

Pas vier minuten voor tijd wist Milan te scoren. Een indraaiende vrije trap van Ronaldinho verdween via de kruin van Napoli-spits Germán Denis in het doel van Gennaro Iezzo.

De uitblinkende keeper van de gasten had een minuut eerder nog een strafschop gestopt. Iezzo keerde de inzet van Kaká, die aan een penalty was gekomen toen hij de bal tegen de hand van Michele Pazienza had aangeschoten.

Napoli stond al vanaf de 44ste minuut met een man minder op het veld. Christian Maggio moest met twee gele kaarten van het veld, al was er bij zijn eerste vergrijp weinig aan de hand. Daar stond tegenover dat de geïrriteerde Ronaldinho vrijuit ging na een harde tackle op Fabiano Santacroce.

In overtal kreeg Milan kans op kans, maar geen van alle pogingen trof doel. Iezzo redde vaak met knappe reflexen en voor Milan miste Pato bijvoorbeeld op nog geen twee meter van het doel. Toch kreeg de ploeg van coach Carlo Ancelotti loon naar werken met de gelukkige treffer vlak voor tijd.

Milan passeerde door de winst Napoli, Internazionale en Udinese op de ranglijst. Het verschil is miniem. Inter en Udinese volgen op één punt, Napoli op twee, Lazio Roma op drie en Juventus op vier.