Milan verdacht van fraude bij bankroet Parma

Reacties

De Italiaanse officier van justitie heeft een onderzoek ingesteld naar Adriano Galliani, vice-voorzitter van AC Milan. Hij wordt verdacht van fraude rondom het faillissement van Parma.

Milan verdacht van fraude bij bankroet Parma

Afgelopen winter haalde Milan verdediger Gabriel Paletta weg bij Parma. De Rossoneri betaalden tweeënhalf miljoen euro voor de Italiaans international, wiens marktwaarde op dat moment volgens de officier veel hoger lag. Door tot het allerlaatste moment te wachten met het sluiten van de deal zou Milan het noodlijdende Parma tot wanhoop hebben gedreven, waardoor die laatste club uiteindelijk geen andere optie had dan het veel te lage bod te accepteren.

Galliani zou daarmee hebben bijgedragen aan de financiële noodsituatie bij Parma, dat enkele maanden later failliet ging, vindt de officier. Milan heeft in een officieel statement ontkend dat Galliani kwaad in de zin had: 'De club wil uitlichten dat de transfer volgens de regels verlopen is. Als de zaak nader onderzocht wordt, zal een rechter tot dezelfde conclusie komen.'

Milan verhuurt de 29-jarige Paletta dit seizoen aan Atalanta Bergamo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.