Milan velt Udinese dankzij juweel Balotelli

AC Milan heeft mede dankzij een prachtige goal van Mario Balotelli afgerekend met Udinese: 2-3. Daardoor staan de Rossoneri nu vierde in de Serie A.

Balotelli stond voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Milan in de basis. Dat heuglijke feit luisterde de van Liverpool gehuurde spits in de vijfde minuut op met een magnifiek openingsdoelpunt. À la David Beckham krulde hij met rechts een vrije trap vanaf twintig meter in de kruising.

Die treffer leek voor Milan, waar ook Nigel de Jong (op de foto feliciteert hij Balotelli met diens goal) in de basis begon, de inleiding voor een eclatante zege. Na een prachtige pass van Riccardo Montolivo maakte Giacomo Bonaventura al in de tiende minuut de 0-2. Op slag van rust zorgde Cristian Zapata met een kopbal ook nog voor de 0-3.

Emmanuel Badu schoot zes minuten na de pauze de 1-3 op het scorebord. Zeven minuten daarna maakte Duvan Zápata met een intikker zelfs de tweede goal voor Udinese. Daardoor was het in het laatste halfuur billenknijpen voor de Rossoneri, maar van een gelijkmaker van de thuisploeg, die vlak voor tijd met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Bruno Fernandes, kwam het niet. Daardoor vindt Milan met negen punten uit vijf duels aansluiting bij de Italiaanse top. Udinese staat met pas drie punten in de degradatiezone.