Milan straft slippertjes De Vrij genadeloos af

Stefan de Vrij zal zijn competitiedebuut voor Lazio snel willen vergeten. Het AC Milan van Nigel de Jong strafte de fouten van de Nederlander genadeloos af en won met 3-1.

De rampspoed voor De Vrij begon al in de zesde minuut. Hij liet Stephan El Shaarawy bij de zijlijn langs zich glippen, waarna de rappe dribbelaar naar voren stormde en Keisuke Honda bediende. De Japanner wist wel raad met de kans en zorgde voor de 1-0.

Na een prima voorzet van Ignazio Abate tekende Sulley Muntari elf minuten na rust voor de 2-0. De Rossoneri velden in de 64ste minuut definitief het vonnis over Lazio. Niccola Rizzoli wees naar de stip na een lichte overtreding van De Vrij op Jéremy Ménez. De Franse aanvaller nam het buitenkansje zelf voor zijn rekening: 3-0. Via een eigen doelpunt van Alex verkleinde Lazio de marge weer tot twee. Verder kwamen de Romeinen niet, want Antonio Candreva liet in de extra tijd een penalty onbenut.

Filippo Inzaghi kan daardoor terugkijken op een geslaagd debuut als trainer van Milan, dat zich op doelsaldo aan kop van de ranglijst nestelt, boven de zaterdag al succesvolle clubs AS Roma (2-0 zege op Fiorentina) en Juventus (0-1 winst bij Chievo Verona).