Milan speelt gelijk bij Genoa en ziet Napoli naderen

Napoli heeft de achterstand op AC Milan verkleind tot drie punten. Zelf won het van Cesena, terwijl de koploper gelijkspeelde bij Genoa. Lazio profiteerde niet van de misstap van Milan.

Genoa - AC Milan 1-1AC Milan begon met Mark van Bommel in de basis aan het uitduel met Genoa en kwam in de 39ste minuut verdiend op voorsprong door een treffer van Alexandre Pato. De Braziliaan kon van dichtbij binnentikken na een briljante assist van Zlatan Ibrahimovic. Lang hield de voorsprong echter niet stand, want nog voor rust kwam de thuisclub op gelijke hoogte.

Antonio Floro Flores, die afgelopen transferperiode overkwam van Udinese, was de doelpuntenmaker. De spits bleef uiterst koel alleen voor Christian Abbiati en passeerde deze in de verre hoek. Milan ging na rust verbeten op jacht naar een nieuwe voorsprong en bracht Urby Emanuelson een kwartier voor het einde in, maar hij zag dat het bij 1-1 bleef in het Stadio Luigi Ferraris.

Napoli - Cesena 2-0Napoli heeft zondag op moeizame wijze de winst tegen nummer achttien Cesena veilig gesteld. Waar eerder in het seizoen AC Milan, Internazionale en AS Roma al moeizaam wonnen van de laagvlieger, kwam ook Napoli niet overtuigend over. De nummer twee van de Serie A was afhankelijk van aanvaller Edinson Cavani, die met zijn achttiende treffer van het seizoen maakte.

Daarmee is de Uruguayaan lijstaanvoerder in het topscorerklassement. Mooi was de treffer van Cavani allerminst; een simpel intikkertje bezorgde Napoli de voorsprong. De 2-0 kwam op naam van José Sosa. Van dichtbij gleed de voormalig Bayern München-middenvelder de bal binnen.

Lazio - Chievo 1-1Lazio kwam vlak voor rust op voorsprong tegen Chievo. Hernanes zette zijn ploeg met een vrije trap op voorsprong. Bostjan Cesar kon na twintig minuten in het tweede bedrijf voor de gelijkmaker zorgen. De Sloveen kwam goed voor zijn man na de hoekschop van Mariano Bogliacino. Het lukte Lazio niet meer doeltreffend te zijn waardoor de Biancocelesti duur puntenverlies leden.

Overige uitslagenLecce - Palermo 2-4Parma - Fiorentina 1-1Bologna - Catania 1-0Brescia - Bari 2-0 Foto: VI Images