Milan presteert het onmogelijke met achtenhalf man

AC Milan heeft een heroïsche 0-1 zege geboekt op bezoek bij Bologna, ondanks twee rode kaarten en een blessure terwijl er geen wisselmogelijkheden meer waren.

Milan kreeg via Gerard Deulofeu en Mario Pasalic goede kansen op de 0-1, maar nadat beide spelers misten was het gedaan met het overwicht van de bezoekers. Bologna werd niet alleen gelijkwaardig, maar kreeg ook een overtal doordat Milans centrale verdediger Gabriel Paletta (foto) op slag van rust rood kreeg, het was al zijn derde rode kaart van het seizoen.

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor Milan, want Juraj Kucka kreeg met nog een half uur te spelen ook zijn tweede gele kaart. Daarna begon Bologna aan een belegering, die twintig minuten voor tijd leidde tot een enorme mogelijkheid voor Ladislav Krejci. Doelman Gianluigi Donnarumma voorkwam een goal met een geweldige redding. Even later schampte Deulofeu namens Milan uit een corner de lat.

Tot overmaat van ramp voor Milan raakte Andrea Poli tien minuten voor het einde geblesseerd aan zijn knie, terwijl er al drie keer gewisseld was. De middenvelder speelde de wedstrijd hinkend vol, Milan feitelijk decimerend tot achtenhalf man. Dat gezelschap presteerde het onmogelijke. Na een solo vanaf rechts van Deulofeu tikte Pasalic in de 89ste minuut namelijk de 0-1 binnen.

Daarmee maakte Milan een einde aan een reeks van vier duels zonder zege. De Rossoneri verstevigen hun zevende plaats, terwijl Bologna dertiende blijft.