Milan ontdoet zich moeizaam van laagvlieger Cesena

AC Milan heeft tegen Cesena maar ternauwernood de drie punten in Milaan weten te houden: 2-0. Dat de lijstaanvoerder won door een eigen doelpunt van Maximiliano Pellegrino en een zeer late treffer van Zlatan Ibrahimovic was illustratief voor het moeizame optreden van de koploper.

De Rossoneri startten onder het toeziend oog van Urby Emanuelon, hij keek vanaf de tribune toe hoe zijn nieuwe werkgever het ervan af bracht, met Antonio Cassano en Ibrahimovic (foto) in de aanval. Clarence Seedorf was vanwege fysieke ongemakken niet van de partij.

Ondanks het surplus aan individuele kwaliteit was het Cesena dat in de beginfase twee keer gevaarlijk werd. Dominique Malonga en Ezequiel Schelotto (na een blunder van de beoogde concurrent van Emanuelson: Luca Antonini) vonden beiden Milan-goalie Christian Abbiati op hun weg naar succes.

Naarmate de tijd in de eerste helft verstreek, werd ook Milan gevaarlijk. Zlatan en Robinho waren ongelukkig. De Zweedse spits kreeg op slag van rust wel hulp. Pellegrino probeerde met een uiterste krachtsinspanning Ibrahimovic van scoren af te houden, maar passeerde daarbij zijn eigen doelman: 1-0. Cassano had met een subliem wippertje als aangever een belangrijk aandeel in de treffer.

Milan verzuimde in de tweede helft verder weg te lopen bij Cesena. Omdat de minimale voorsprong bleef gehandhaafd, verdween ook de spanning niet uit het treffen. Robinho had de 2-0 tot drie keer toe op zijn schoen, maar doelman Francesco Antonioli en de paal hielden Cesena in de wedstrijd.

Omdat de koploper in de slotfase tegentreffers wist te voorkomen en Ibrahimovic in de slotminuut nog wel trefzeker was met een diagonaal schot, brengt de ploeg de voorsprong op nummer twee Napoli weer terug naar vier punten. Cesena blijft door de nipte nederlaag achttiende. Foto: VI Images