'Milan nu dicht bij komst van Ricardo Oliveira'

AC Milan is er niet in geslaagd Ronaldo los te weken bij Real Madrid maar lijkt alsnog een Braziliaanse spits te kunnen strikken, die nu niet voor straf naar Rusland hoeft. Ricardo Oliveira zou voor een bedrag tussen de twaalf en vijftien miljoen euro overkomen van Real Betis Sevilla.

'Milan nu dicht bij komst van Ricardo Oliveira'

Het enige dat een transfer nog in de weg zou kunnen staan, is de medische keuring. Ricardo Oliveira scheurde in november 2005 zijn kruisbanden, vandaar dat de medische staf een extra blik wil werpen op de knie van de 26-jarige en negenvoudige international (drie goals).

Betis verhuurde Ricardo Oliveira in mei aan São Paulo zodat hij zich op niveau weer fit kon spelen. De spits scoorde in de Braziliaanse competitie vijf keer in acht duels. Bovendien hielp hij de club naar de finale van de Copa Libertadores.

Ricardo Oliveira miste echter de beslissende finalewedstrijd omdat zijn huurcontract inmiddels was verlopen. Betis gaf hem vervolgens geen toestemming langer te blijven.

De aanvaller reageerde door negen dagen te laat terug te keren naar Spanje, wat hem een contractueel vastgelegde boete van een miljoen euro opleverde. Of een verbanning naar een Russische club, zo dreigde Betis-grootaandeelhouder Manuel Ruiz de Lopera.

Bekijk hier al onze video's