'Milan mikt op peperdure Zirkzee en transfer in de stijl van Ibrahimovic'

Reacties

Met het naderende vertrek van Olivier Giroud in het vooruitzicht heeft AC Milan de jacht op een spits geopend. Volgens La Gazzetta dello Sport is de blik op Joshua Zirkzee gericht. De aanvalsleider van Bologna is echter peperduur, meldt het Italiaanse sportmedium.

'Milan mikt op peperdure Zirkzee en transfer in de stijl van Ibrahimovic'
© Pro Shots

'Het getal negen zal symbool staan voor komende zomer', schrijft de krant woensdagmiddag. Daarmee doelt het op de spitspositie, die vacant zal zijn nu Giroud op weg is naar de MLS. De Franse spits is volgens La Gazzetta vastberaden een contract in Los Angeles te tekenen. Bij Los Angeles FC ligt een contract voor achttien maanden klaar voor de topscorer aller tijden van Frankrijk.

Hoewel Milan nog best met Giroud door had willen gaan, moet de 37-jarige aanvalsleider vervangen gaan worden. Daar zal diep voor in de buidel getast gaan worden, denkt La Gazzetta. 'Voor Milan ligt er een mooie kans, door het grote budget, maar tegelijkertijd ook een groot risico.'

'Centrumspitsen veranderen budgetten, maar ook ploegen', vervolgt de gerenommeerde sportkrant. Daarna gaat de blik op de opvolger van Giroud. Serhou Guirassy (VfB Stuttgart), Jonathan David, Benjamin Sesko en Viktor Gyökeres zijn vier van de topkandidaten. Volgens La Gazzetta is er echter een andere spits die ver bovenaan de wensenlijst prijkt: Joshua Zirkzee.

Zirkzee is bezig aan zijn tweede seizoen bij Bologna en kende deze voetbaljaargang zijn absolute doorbraak in de Serie A. Met tien doelpunten en een paar weergaloze wedstrijden leidde hij Bologna naar een imponerende – voorlopige – vierde plaats. Die geeft aan het einde van het seizoen recht op een Champions League-ticket, maar duidelijk lijkt wel dat de aanvaller bezig aan zijn laatste maanden bij de club is.

Milan heeft genoeg gezien en wil ver gaan om Zirkzee naar San Siro te halen. De Egel, zoals men hem in Italië noemt, wordt geroemd om zijn elegante stijl. 'Het zou ook de meest fascinerende keuze zijn. Een die lijkt op de komst van de kleine Zlatan Ibrahimovic, die speelde met dezelfde stijl, naar Juventus in 2004. Twintig jaar later herhaalt de geschiedenis zich in de top van de Serie A.'

Bologna heeft ondertussen goud in handen. Sterker, de hoge vraagprijs is het enige wat Milan nog af kan schrikken. Naar verluidt zou Zirkzee liefst zestig (!) miljoen euro moeten kosten. In Italië vindt men het inmiddels een reële vraagprijs, na de wervelende optredens van de Nederlander, die zich door een blessure af moest melden voor Oranje, in de topwedstrijden in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.