Milan koerst af op nieuw rampjaar, Fiorentina steviger eerste

Reacties

Het is crisis bij AC Milan na een ontluisterende thuisnederlaag tegen Napoli. Fiorentina heeft zich steviger aan kop van de Serie A genesteld, door te winnen van het Atalanta Bergamo van Marten de Roon.

Milan koerst af op nieuw rampjaar, Fiorentina steviger eerste

AC Milan - Napoli 0-4
Met negen punten uit zes duels hing een crisis in de lucht voor AC Milan. Er móést gewonnen worden van Napoli om de (sub)top in het vizier te houden en de critici het zwijgen op te leggen. Napoli stond er met negen uit zes op papier precies hetzelfde voor, maar vanwege de stijgende prestatiecurve van de afgelopen weken was het in Napels aanmerkelijk rustiger dan in het rood-zwarte gedeelte van Milaan.

Napoli trok die stijgende lijn door tegen Milan, waar Nigel de Jong op de bank zat. Cristian Zapata leed in de dertiende minuut balverlies, waarna Allan (op onderstaande foto met Gonzalo Higuaín) op aangeven van Lorenzo Insigne de score opende. Vlak voor de pauze kreeg Napoli een flinke kans op een tweede doelpunt, maar José Callejon hielp een gevaarlijke uitbraak om zeep.

Direct na de pauze vergrootte Insigne de Milanese zorgen. Hij sneed vanaf links naar binnen en schoot de bal vervolgens met rechts in de verre hoek. En daarmee was het leed nog niet geleden voor Milan, want met een formidabele vrije trap maakte Insigne er in de 67ste minuut 0-3 van. De 0-4 kwam tot stand door een eigen doelpunt van Rodrigo Ely, die een voorzet in zijn eigen doel gleed. De 0-4 nederlaag is het op een na grootste thuisverlies ooit voor de Rossoneri.

Het begint er daarmee steeds meer op te lijken dat ook Sinisa Mihajlovic het lek niet boven krijgt bij Milan, dat het vorige seizoen afsloot met een rampzalige elfde plaats. Na zeven speeldagen staan de Rossoneri nu op precies dezelfde plek. De start van dit seizoen is bovendien veel slechter dan het begin van de vorige jaargang; toen had Milan na zeven duels vijf punten méér dan nu. Het gat met koploper Fiorentina bedraagt al negen punten. Napoli vindt door de zege aansluiting bij de subtop en is de nummer zes van Italië.

Fiorentina - Atalanta Bergamo 3-0
Fiorentina begon het duel met Atalanta Bergamo als koploper van de Serie A en bevestigde tegen de Nerazzurri zijn status als outsider voor de titel. La Viola speelde flitsend en zette de club uit Bergamo direct met de rug tegen de muur.

Het leidde in de vijfde minuut tot een strafschop voor Fiorentina en een rode kaart voor Atalanta-verdediger Gabriel Paletta. Josip Ilicic (foto onder) scoorde vanaf elf meter. Nadien kreeg de club uit Florence kans op kans, maar de 2-0 bleef uit tot de 35ste minuut. Toen rondde smaakmaker Borja Valero af na een een-twee met Federico Bernardeschi.

Na rust was het spel van Fiorentina redelijk plichtmatig. De ploeg van trainer Paulo Sousa was niet bereid nog heel diep te gaan en bespaarde Atalanta daarmee een grotere nederlaag. Joan Verdu maakte er in de extra tijd nog wel 3-0 van. Door de overwinning verstevigt Fiorentina zijn koppositie. De Toscaanse club behaalde achttien punten uit zeven duels. Internazionale (zestien) en Lazio (vijftien) zijn de belangrijkste achtervolgers. Atalanta staat met elf punten tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.