Milan en Real delen punten, Marseille haalt uit

AC Milan en Real Madrid hebben hun vierde wedstrijd in Groep C van de Champions League gelijkgespeeld. Olympique Marseille blijft goed meedoen, de Fransen haalden fors uit.

AC Milan-Real Madrid 1-1Real Madrid kwam na een klein half uur op voorsprong door een treffer van Karim Benzema. De spits profiteerde van een fout van Dida, die een schot van Kaká niet goed verwerkte. Vijf minuten later kwam Milan echter weer op gelijke hoogte. Na een handsbal van Pepe kreeg de thuisclub een strafschop, die door Ronaldinho feilloos werd benut. Pato leek kort daarna de 2-1 te maken, maar zijn doelpunt werd om dubieuze redenen afgekeurd door scheidsrechter Felix Brych. Deze constateerde een handsbal, maar daar leek geen sprake van.

De tweede helft was een stuk minder fel van beide kanten. De thuisploeg toonde meer aanvallende intenties, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Ruud van Nistelrooy kwam in de tweede helft nog wel in het veld, maar ook hij kon niets meer aan de score veranderen.

Olympique Marseille-FC Zürich 6-1Al na elf minuten stond Olympique Marseille op een 2-0 voorsprong. De thuisploeg werd in het zadel geholpen door Silvan Aegerter, die in de derde minuut zijn eigen doelman passeerde. Acht minuten later maakte Fabrice Abriel er 2-0 van uit een directe vrije trap. Na ruim een half uur spelen bracht Alexandre Alphonse de spanning terug, de Fransman scoorde op aangeven van Dusan Djuric. Mamadou Niang besliste het duel in de 52ste minuut in het voordeel van l'OM na goed voorbereidend werk van Bakari Koné.

In de laatste tien minuten scoorde Marseille nog drie keer, waardoor de ploeg van trainer Didier Deschamps uitliep naar een indrukwekkende 6-1 overwinning. In de tachtigste minuut produceerde Hilton van dichtbij de vierde treffer, waarna Benoît Cheyrou en Brandão in de slotminuten het halve dozijn volmaakten.

AC Milan blijft na vier wedstrijden koploper in Groep C. De ploeg heeft net als Real Madrid zeven punten, maar een beter onderling resultaat. Olympique Marseille heeft na de overwinning op FC Zürich zes punten en staat daarmee op de derde plaats.