Milan en Juve doen niet aan klantenbinding in topper

Reacties

AC Milan – Juventus was zaterdagavond een ontmoeting tussen twee ongeslagen teams in de Serie A en dankzij Carlos Tévez bleven de bezoekers dat. Dankzij een goal van de Argentijn ging De Oude Dame met de zege aan de haal in het duel, dat voor het eerst in jaren ook op papier weer eens een topper was.

Milan en Juve doen niet aan klantenbinding in topper

Het San Siro was voor het eerst sinds tijden weer eens uitverkocht met 78.681 verkochte tickets, maar aan zoveel klantenbinding als in de vorige duels kon AC Milan niet doen.

Wanneer Juventus zaterdag veelvuldig koos voor de aanval, richtte AC Milan vanaf het eerste fluitsignaal een handbalverdediging op. De ploeg uit Turijn moest zich daardoor door een muur van tien 'verdedigers' zien te wurmen.

Filippo Inzaghi gokte op de tegenaanval, of op een bevlieging van de herboren Jérémy Ménez (drie doelpunten in de eerste twee competitieduels). Die kwam er niet. Alleen Keisuke Honda kwam voor de thuisploeg met een kopbal nog écht dicht bij een doelpunt, maar Gianluigi Buffon pareerde zijn inzet. Voor de ploeg van Massimiliano Allegri - die als coach van Juventus terugkeerde bij AC Milan, waar hij van medio 2010 tot januari dit jaar werkzaam was – was er lang geen doorkomen aan.

Massimiliano Allegri (Juventus) en Filippo Inzaghi (AC Milan) groeten elkaar voorafgaand aan het treffen van beider clubs.
Massimiliano Allegri (Juventus) en Filippo Inzaghi (AC Milan) groeten elkaar voorafgaand aan het treffen van beider clubs.

Tot de zeventigste minuut. Carlos Tévez speelde Paul Pogba in op de rand van het zestienmetergebied, maar gleed tegelijkertijd zelf weg. De Argentijn herpakte zich echter razendsnel en sprintte daarop de diepte in. Pogba chipte de bal onderwijl tussen twee verdedigers door, waardoor Tévez alleen op doelman Christian Abbiati af kon gaan.

Het bleek een van de spaarzame hoogtepuntjes in het typisch Italiaanse (lees: defensieve) duel. De nipte overwinning kwam Juventus echter wel toe, aangezien De Oude Dame gedurende de gehele wedstrijd de meest aanvallende ploeg bleek. De gekozen speelwijze van Allegri loonde dus, waardoor zijn team met negen punten uit drie duels bovenaan staat in de Serie A. AC Milan - waar Marco van Ginkel opnieuw de gehele wedstrijd op de bank moest blijven zitten maar Nigel de Jong wel negentig minuten actief was - slikte dankzij het doelpunt van Tévez de eerste nederlaag.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.