Milan achtervolgt Juventus zonder Nederlandse inbreng

AC Milan moet het woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo zonder de geblesseerden Urby Emanuelson en Clarence Seedorf doen. De verwachting is dat ook Mark van Bommel aan de kant blijft met het oog op de Milanese derby met Internazionale van aankomende zondag.

Milan achtervolgt Juventus zonder Nederlandse inbreng

Seedorf zou volgens verschillende Italiaanse bronnen overhoop liggen met zijn trainer Massimiliano Allegri, maar beiden ontkrachtten dit afgelopen week. Gazzetta dello Sport bericht dat Seedorf door fysieke ongemakken op zijn vroegst zondag tegen Internazionale weer van de partij kan zijn.

Ook Emanuelson is door rugklachten voorlopig nog geen optie voor Allegri. Mark van Bommel wordt naar alle waarschijnlijkheid gespaard voor de kraker met Inter. De van een dijbeenblessure herstelde aanvoerder Massimo Ambrosini neemt zijn plaats op het middenveld in.

Behalve Emanuelson en Seedorf moet Milan ook rechtsback Ignazio Abate en centrale verdediger Thiago Silva missen tegen Atalanta. Milan moet winnen om de druk op Juventus (dat zelf thuis tegen Lecce speelt) te houden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's