Mikel drie duels geschorst na verhoor tuchtcommissie

De Engelse voetbalbond FA heeft Chelsea-middenvelder Jon Obi Mikel voor drie wedstrijden geschorst voor zijn gedrag na het verloren Premier League-duel met Manchester United, eind oktober (2-3).

Mikel drie duels geschorst na verhoor tuchtcommissie

De middenvelder had zelf een persoonlijk verhoor bij de tuchtcommissie aangevraagd. Na zijn verhaal te hebben aangehoord kreeg Mikel de schorsing en een boete van bijna 75 duizend euro.

Arbiter Mark Clattenburg zou zich racistisch hebben geuit naar Mikel, aldus teamgenoten van de middenvelder. Beschuldigingen die later als ongegrond werden gezien.

Vanwege die vermeende uitingen bestormde de Nigeriaans international het kleedhok van de arbiter. Voor de tuchtcommissie geldt het als verzachtende omstandigheid dat Mikel oprecht geloofde dat Clattenburg racistische taal zou hebben gebruikt. Anders was de schorsing hoger uitgevallen, luidt de officiële verklaring.

Door de schorsing mist de 25-jarige Mikel, die deze week zijn contract verlengde tot en met 2017, achtereenvolgens de uitwedstrijd tegen Sunderland, het thuisduel tegen Southampton (beide Premier League) en de uitwedstrijd in de League Cup tegen Leeds United.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's