Mijn Elf: Feyenoord hofleverancier, voorhoede uit Utrecht

Reacties

Voor de tweede keer dit seizoen boden we jullie de gelegenheid een sterrenteam van de Eredivisie samen te stellen. Feyenoord kwam als grote winnaar uit de bus, al bestaat de voorhoede volledig uit spelers die de competitie bij FC Utrecht begonnen.

Mijn Elf: Feyenoord hofleverancier, voorhoede uit Utrecht

Uiteindelijk werden liefst vijf spelers van Feyenoord verkozen in het sterrenteam. Sven van Beek was met 72 procent van de stemmen de meest verkozen voetballer van de Rotterdammers. Ook Terence Kongolo, met wie hij het hart van de verdediging vormt, heeft een basisplaats in het VI-elftal. Hij kreeg 65 procent van de stemmen.

Kenneth Vermeer en Jordy Clasie (beiden zestig procent) behoorden volgens de bezoekers van deze website ook tot de beste spelers van de afgelopen periode, terwijl Jens Toornstra de vijfde Feyenoorder is. De middenvelder, die in Rotterdam voornamelijk als rechtsbuiten wordt opgesteld, werd door 53 procent in het sterrenteam gezet.

In de aanval treft hij twee voormalige ploeggenoten van FC Utrecht, waar Toornstra het seizoen nog begon. Ruud Boymans is de spits - hij bleef in de verkiezing Luc Castaignos van FC Twente maar net voor - en Tommy Oar staat linksbuiten.

Opvallend is dat het team bestaat uit spelers van slechts vier verschillende clubs, want Ajax en PSV completeren het elftal. Namens de Amsterdammers krijgen Ricardo van Rhijn en Davy Klaassen een basisplaats, de koploper van de Eredivisie levert Jetro Willems en Georginio Wijnaldum.

Om in aanmerking te komen voor een plekje in Mijn Elf moet een speler minimaal tweederde van de wedstrijden zijn beoordeeld door de VI-verslaggevers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.