Mijlpaal lonkt in Almelo voor Jørgensen en Kramer

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor de ontmoeting tussen Heracles Almelo en Feyenoord, het laatste duel van speelronde drie.

Mijlpaal lonkt in Almelo voor Jørgensen en Kramer
Speelronde: 3
Aftrap: zondag 21 augustus, 16.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Feyenoord hield aan de eerste twee duels de maximale score van zes punten over. De Rotterdammers wonnen van zowel FC Groningen (0-5) en FC Twente (2-0). Heracles hield vier punten over aan de duels met Roda JC (1-1) en Willem II (3-1).

• Dit duel werd zestien keer eerder afgewerkt op het hoogste niveau. Heracles zegevierde vier keer, Feyenoord kwam acht keer tot winst en vier keer kende het treffen geen winnaar.

• Afgelopen seizoen eindigde deze confrontatie in een 2-2 gelijkspel. Twee keer kwam Heracles aan de leiding (Robin Gosens en Wout Weghorst troffen doel), maar net zo vaak deed Feyenoord iets terug, via Michiel Kramer en Eljero Elia.

Afgelopen seizoen eindigde deze confrontatie in een 2-2 gelijkspel.
Afgelopen seizoen eindigde deze confrontatie in een 2-2 gelijkspel.

• Heracles hield tijdens de laatste acht Eredivisie-duels niet de nul. De andere kant van de medaille is dat de equipe van coach John Stegeman in de laatste tien duels minimaal één keer scoorde.

• Feyenoord is inmiddels al 401 Eredivisie-minuten zonder tegendoelpunt. Als enige club incasseerden de Rotterdammers dit Eredivisie-seizoen geen enkele treffer.

Nicolai Jørgensen kan de zesde speler worden die in zijn eerste drie Eredivisie-duels voor Feyenoord trefzeker is. De laatste speler die hierin slaagde, was Roy Makaay in 2007.

Michiel Kramer kan zijn honderdste Eredivisie-duel afwerken. De aanvaller speelde elf wedstrijden voor NAC Breda, 58 duels voor ADO Den Haag en dertig wedstrijden voor Feyenoord.

• Sinds de dramatische serie van zeven competitiewedstrijden zonder zege is Feyenoord al dertien Eredivisie-duels zonder nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.