Mignolet wil rol in Vardy-film, Dost werd niet blij van China

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mignolet wil rol in Vardy-film, Dost werd niet blij van China

'Ik stond er zelf ook niet om te springen. Het had niet mijn hoogste prioriteit om naar China te gaan. Ik heb het bij Sporting uitstekend naar mijn zin.'
Bas Dost vindt het niet erg dat Sporting Lissabon het bod van veertig miljoen euro van Tianjin Quanjin heeft afgewezen. De Nederlandse spits had geen oren naar een verhuizing naar China. (AD)

'Ze kunnen altijd bellen. Het is een geweldig verhaal dat laat zien dat alles in het voetbal mogelijk is.'
• Een opvallende sollicitatie van Simon Mignolet. De doelman van Liverpool zou graag meespelen in de film die mogelijk wordt gemaakt over het leven van Leicester City-spits Jamie Vardy. De Engelse international scoorde vorig seizoen prachtig met een schot van afstand tegen Mignolet, maar de Belgische keeper van Liverpool heeft er desondanks geen moeite mee om de rol van zichzelf op zich te nemen in de film.

'Binnen zeven maanden heb ik al twee prijzen gepakt met Manchester United. Dat is de helft van wat sommige clubs in tien jaar veroveren.'
Zlatan Ibrahimovic is in zijn nopjes met het winnen van de League Cup ten koste van Southampton en laat het niet na om Arsenal een sneer uit te delen.

'Deze woorden komen van een man die het ene jaar van Brazilië houdt, het andere jaar van Sevilla en Spanje en niet veel later weer van Barcelona. Meer heb ik er niet op te zeggen.'
Sergio Ramos heeft gereageerd op de recente sneer van Dani Alves aan zijn adres. De voormalig rechtsback van Barcelona zei dat Ramos geen loyaliteit heeft getoond aan het publiek van Sevilla door onaangekondigd naar Real Madrid te vertrekken.

• Alves is niet de enige met wie Ramos problemen heeft. De verdediger van Real ligt ook weer eens overhoop met Gerard Piqué. De verdediger van Barcelona hekelt het feit dat Real Madrid zondagavond tegen Villarreal (2-3 winst) een strafschop kreeg na een handsbal van Bruno Soriano. Ramos kon het niet laten om te reageren. 'Ik zou alleen verrast zijn als het Lionel Messi was die de tweets had verstuurd', zegt Ramos volgens ESPN. 'Bij Piqué is het altijd hetzelfde liedje. Alles en iedereen werkt samen in een complot tegen hem. Het is gewoon niet makkelijk om scheidsrechter te zijn.'

'We hebben Kevin Strootman uiteraard geprobeerd te halen in januari, maar dat was onmogelijk. Als die kans zich ooit nog eens voordoet, dan kom ik hem hoogstpersoonlijk ophalen met de auto.'
Rudi Garcia, trainer van Olympique Marseille en tussen 2013 en 2016 coach van AS Roma, laat in gesprek met Journal du Dimanche weten dat hij zeer gecharmeerd is van Strootman.

Fans van Crystal Palace hebben zichzelf dit weekend op bijzondere wijze voor joker gezet. Een groepje supporters besloot voor de wedstrijd tegen Middlesbrough de spelersbus van de tegenstander te bekladden, maar was blijkbaar niet helemaal op de hoogte van het uiterlijk en de locatie van de bus. Gevolg: de fans gaven hun eigen spelersbus onbewust een likje verf.

'Kane is een van de beste aanvallers ter wereld. Hij is een op en top professional en een goede jongen.'
• Manager Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur is lovend over zijn spits Harry Kane, die zondag tegen Stoke City (4-0) al zijn derde hattrick van 2017 aantekende.

'Davinson floot inderdaad naar me. Het is kennelijk iets Colombiaans, maar best handig. Als ik zelf ook zo hard en duidelijk kon fluiten, had ik dat ook gedaan.'
• Davinson Sánchez heeft zo zijn eigen manier om te communiceren met zijn collega-verdedigers, vertelt Jairo Riedewald aan De Telegraaf. Riedewald verving afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (4-1) opnieuw de geblesseerde Daley Sinkgraven.

De vreugde was afgelopen zondag groot bij Manchester United na het veroveren van de League Cup ten koste van Southampton. Paul Pogba vierde het binnenhalen van de eerste prijs van het seizoen op geheel eigen wijze.

'Koeman heeft ook successen behaald door aan te passen. Dat zie je hier te weinig, we zijn in Nederland veel te conservatief gebleven.'
• Trainer Erik ten Hag van FC Utrecht sluit zich in gesprek met De Telegraaf aan bij de opvatting van Koeman. De manager van Everton stelt dat de vasthoudendheid aan de speelstijl ervoor zorgt dat Nederland achterop raakt bij andere landen in Europa.

• Het ontslag van manager Claudio Ranieri bij Leicester City heeft veel losgemaakt in de voetbalwereld. Zo ook bij Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté, vorig seizoen nog een belangrijke schakel bij regerend landskampioen Leicester.

• Is het koppen van een bal schadelijk of niet? Een vraagstuk waar al enige tijd geen goed antwoord op is gegeven, maar nu zou er eindelijk uitsluitsel zijn. Volgens een uitgebreid literatuuronderzoek zorgt koppen zowel mentaal als fysiek niet voor problemen, meldt Topsport Topics.

'Het inreisverbod van Donald Trump gaat de Verenigde Staten niet helpen in de strijd om het WK van 2026. Als sommige spelers het land niet in kunnen, dan kan er ook geen WK worden gespeeld.'
• UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zegt in een interview met de New York Times dat het inreisverbod van Trump het WK-bid van de VS schaadt.

Francis Koné was bij het duel tussen Bohemians 1905 en Slovacko in Tsjechië de held van de dag. Niet omdat de aanvaller van de uitploeg de wedstrijd besliste, maar omdat hij het leven van Martin Berkovec redde. De doelman van Bohemians slikte als gevolg van een botsing met ploeggenoot Daniel Krch zijn tong in en bleef roerloos op de grond liggen. Koné was er vervolgens als de kippen bij om zijn tegenstander te redden van verstikking, een actie die hij naar eigen zeggen in het verleden al drie keer eerder verrichtte. Slachtoffer Berkovec maakt het na een nachtje in het ziekenhuis goed.

'Feyenoord zit in mijn hart. Door omstandigheden ben ik weggegaan, maar ik ben in mijn tijd in Rotterdam altijd enorm gesteund door de fans en de mensen binnen de club.'
Georginio Wijnaldum is al meer dan vijf jaar weg uit Rotterdam, maar zijn band met Feyenoord is onveranderd. De middenvelder van Liverpool vertelt aan de NOS dat hij zich nog altijd Feyenoorder voelt.

• Het gemiddelde salaris bij VVV Venlo ligt rond de vierduizend euro bruto per maand. Dat heeft Stan Valckx, manager voetbal bij de koploper van de Jupiler League, onthuld bij De Tafel Van Kees. 'Iedereen denkt dat een voetballer miljoenen verdient en twee villa's en drie auto's heeft, maar dat is niet zo. In de Jupiler League daalt de hoogte van het salaris bovendien structureel', vertelde Valckx.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.