Miep, miep, zoef en het alwetende mapje van Louis van Gaal

Reacties

De achtste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Miep, miep, zoef en het alwetende mapje van Louis van Gaal

Een derby, een kraker en tal van managers in nood. De achtste speelronde belooft precies hetzelfde als de zeven voorgaande: spektakel, onverwachte wendingen en tussendoor, met een beetje geluk, momenten van verfijning.

Het is in de Premier League buffelen in de hoogste versnelling. Het voetballen zelf schiet er soms bij in, zoals dan blijkt tijdens een Europese midweek, maar ach, in het weekeinde mogen de heren sterren weer lekker tegen elkaar.

Toegegeven, het is een beetje overdreven, kinderachtig zelfs, maar de Engelse competitie heeft zijn totaal eigen charme. Elders wordt misschien iets meer nagedacht, tactisch gezien, maar zonder handrem ontvouwen veel wedstrijden zich tot wilde ritjes in een achtbaan. Veel goals vallen na balverlies of fouten van de tegenstander, zijn een reactie op. Neem de sneltrein van Leicester City. De ploeg van manager Claudio Ranieri bewijst dat balbezit niet nodig is om succesvol te zijn. Het is miep, miep, zoef. Met hier en daar dus een adempauze. Neem dat heerlijke balletje van Mesut Özil als inleiding van de 1-3 van Alexis Sanchez vorige week tegen Leicester of de lange bal die Daley Blind vanuit de achterhoede verstuurde naar Juan Mata waarna Memphis Depay zijn eerste Premier League-treffer alleen nog maar hoefde in te tikken.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op het ren-je-rot-voetbal. Manchester United is koploper met getik dat op zenuwen werkt, dat je moet leren waarderen en waarvan je soms in slaap sukkelt. Er gebeurt minutenlang niets, breed, nog een keer breed, tikje terug, breed en weer langs de andere kant proberen. Het is bij United balbezitvoetbal voor gevorderden dat vaak uitmondt in een teleurstelling. Leuk is anders, als televisiekijker word je tot het uiterste gedreven, maar effectief is het wel wat er allemaal in het mapje van Louis van Gaal staat. Hij zit, hij kijkt, tikt af en toe een van zijn assistenten aan en kan na afloop rustig terugkijken op wat hij eigenlijk allemaal al had voorspeld. Van Gaal is langzaam maar zeker grip aan het krijgen op de Premier League. Een uitzege bij Arsenal zal de euforie alleen maar doen toenemen.

Dick Advocaat heeft minder reden tot lachen. Een cruciale maand wacht voor hem en Sunderland. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen West Ham United, daarna een bezoek aan West Bromwich Albion en vervolgens de Noord-Engelse clash tegen het eveneens rampzalig gestarte Newcastle United.

Ronald Koeman wacht met Southampton een mooie uitdaging op Stamford Bridge. Chelsea is kwetsbaar en zoekende naar de zekerheden van afgelopen seizoen. Het blok dat uitstraalde dat er niets te halen viel is weggevallen. De Chelsea-bus staat op de vluchtstrook. Met Sadio Mané, Graziano Pellé, Dusan Tadic en Virgil 'Air' Van Dijk kan Southampton de ploeg van José Mourinho pijn doen.

Programma
Crystal Palace 03-10
13:45
West Bromwich Albion
Norwich City 03-10
16:00
Leicester City
Manchester City 03-10
16:00
Newcastle United
Aston Villa 03-10
16:00
Stoke City
AFC Bournemouth 03-10
16:00
Watford
Sunderland 03-10
16:00
West Ham United
Chelsea 03-10
18:30
Southampton
Everton 04-10
14:30
Liverpool
Arsenal 04-10
17:00
Manchester United
Swansea City 04-10
17:00
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.