Miedema ziet kansen tegen Japan: 'We kunnen veel beter'

Reacties

De Oranje Leeuwinnen bereiden zich met een fitte selectie voor op het duel met Japan. Vivianne Miedema is niet bang voor de regerend wereldkampioen.

Miedema ziet kansen tegen Japan: 'We kunnen veel beter'

Oranje trainde vrijdag na aankomst rustig. Na afloop van de training wilden alle Japanse media maar met een persoon spreken. Miedema heeft dit toernooi nog niet gescoord. Maar de nummer negen van Oranje kent desondanks weinig twijfels voor het duel met wereldkampioen Japan.

'Ik ken wel wat speelsters van Japan, van hen begrijp ik dat het nog niet zo loopt als ze willen. Niet alleen in de wedstrijden, maar ook tijdens de trainingen. Ze wachten een beetje op een echt goede partij. Nu maar hopen dat ze die niet net tegen ons spelen', blikte ze vooruit.

Ook Nederland speelde nog niet naar verwachting. 'Klopt. We kunnen veel beter. Als we tegen Japan net zoveel ruimte weggeven als tegen China, hebben we echt een probleem. Maar tegen Canada kwamen we al wat meer aan voetballen toe. Dat geeft in elk geval hoop. Ik heb nog niet echt veel kansen gehad. Maar als ik tegen Japan die bal voor mijn voeten krijg, schiet ik hem desnoods door het net heen.'

De Oranje Leeuwinnen spelen woensdagochtend om 04.00 uur Nederlandse tijd tegen Japan. De winnaar schaart zich bij de laatste acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.