Miedema verzuimt Oranje Leeuwinnen naar Rio te schieten

Reacties

Het Nederlandse vrouwenelftal heeft naast een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janiero gegrepen. De Oranje Leeuwinnen verzuimden op Het Kasteel van Zweden te winnen (1-1), waardoor de Zweedse dames zeker zijn van deelname aan het prestigieuze evenement op Braziliaanse bodem.

Miedema verzuimt Oranje Leeuwinnen naar Rio te schieten

De opdracht was als volgt: allereerst moesten de Nederlandse voetbaldames zelf winnen van Zweden. Deels was Oranje afhankelijk van het duel tussen Zwitserland en Noorwegen, waar het lange tijd 1-1 stond. Mocht Noorwegen een zege boeken in de laatste groepswedstrijd, dan moest Nederland met minstens vijf goals verschil winnen.

De start van Nederland was in elk geval veelbelovend. Uit een voorzet van Manon Melis knalde Vivianne Miedema in de vijfde minuut al knap raak. Het was voor Miedema haar tweede doelpunt in het olympisch kwalificatietoernooi. Vlak voor rust volgde een enorme domper door een enorme fout van Kelly Zeeman, wiens terugspeelbal te kort was. Olivia Schough toonde zich genadeloos: 1-1.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Zweden. Het was grotendeels aan Sari van Veenendaal te danken dat Nederland in de wedstrijd bleef. Zo redde de keepster op een inzet van dichtbij van Schough. De grootste kans in de slotfase was echter voor Miedema, die alleen af mocht op het Zweedse doel. De aanvalster verzuimde kalm te blijven en schoot over.

Nooit eerder kwalificeerde het Nederlandse vrouwenelftal zich voor de Olympische Spelen en het is nog wat langer wachten op die primeur, want Zweden hield stand. Noorwegen verloor met 2-1 van Zwitserland. Een zege op Zwitserland en een gelijkspel tegen Zweden is niet genoeg gebleken voor de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.