Mido na een maand alweer ontslagen bij Zamalek

Reacties

Het Egyptische Zamalek SC heeft Ahmed Mido Hossam na ruim een maand alweer de laan uitgestuurd. De oud-spits van Ajax werd begin januari voor de tweede keer aangesteld als hoofdcoach, maar moest na een 2-0 verlies van rivaal Al-Ahly zijn biezen pakken.

Mido na een maand alweer ontslagen bij Zamalek

De 32-jarige Mido was in 2014 ook al een half jaar trainer van Zamalek. Op 4 januari van dit jaar kreeg hij opnieuw de leiding over het elftal. De Egyptenaar begon zijn tweede tijdperk bij Zamelek uitstekend, de eerste vier wedstrijden onder zijn leiding werden gewonnen. Daarna volgden echter een gelijkspel en twee nederlagen, waardoor de achterstand op koploper Al-Ahly opliep tot zeven punten. Het verlies in het rechtstreekse duel met de rivaal dinsdagavond was voor het bestuur van Zamalek de druppel.

Voorzitter Mortada Mansour liet zich eind januari al nadrukkelijk gelden toen Zamalek in de slotfase een gelijkspel uit het vuur sleepte tegen middenmoter Smouha. 'Een aantal van deze spelers is het niet waard het shirt van Zamalek te dragen. Als Mido ze toch opstelt, kan hij samen met hen vertrekken', brieste de voorzitter. Twee wedstrijden later heeft hij de daad bij het woord gevoegd.

Mohamed Salah (niet te verwarren met de buitenspeler van AS Roma) neemt de taken op interim-basis over van Mido. Zamalek gaat ondertussen op zoek naar een buitenlandse coach. Mido zal op zoek moeten naar een nieuwe baan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.