Middlesbrough wijst transferverzoek Downing af

Stewart Downing heeft zijn wens te vertrekken bij Middlesbrough kracht bijgezet door een transferverzoek in te dienen. Tottenham Hotspur wierp zich op als potentiële koper, maar het bod van The Spurs kon Boro niet overtuigen.

Middlesbrough wijst transferverzoek Downing af

'We hebben vanochtend een geschreven transferverzoek gekregen van Stewart', bevestigt algemeen directeur Keith Lamb op de website van Middlesbrough. 'We hebben de zaak bekeken en het verzoek vervolgens afgewezen.'

Zoals ook Tottenham Hotspur nul op rekest kreeg. 'We kregen een verbeterd bod van The Spurs, maar dat hebben we direct afgewimpeld. We hebben ze laten weten dat Stewart niet te koop is en dat we niet zitten te wachten op nieuwe pogingen hem los te weken.'

Downing is geboren en getogen in Middlesbrough en doorliep de jeugdopleiding bij de gelijknamige profclub voordat hij er in het eerste elftal debuteerde. De linkermiddenvelder is een vaste waarde in de ploeg van manager Gareth Southgate en schopte het zelfs tot het Engelse nationale elftal.

In februari 2008 verlengde Downing zijn contract nog met vijf jaar, maar de 21-voudig international zou inmiddels teleurgesteld zijn in de ambities van Middlesbrough. De club bezet momenteel de zeventiende plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen