Middlesbrough vlotjes via West Ham naar kwartfinale

Middlesbrough schaarde zich bij de laatste acht van het toernooi om de FA Cup door West Ham United te verslaan. Boro won met 2-0. Het was voor de tweede keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen ontmoetten in de vijfde ronde van het bekertoernooi. De eerste wedstrijd was in 1-1 geëindigd.

Middlesbrough was in het Riverside Stadium de overtuigende winnaar. Al na vijf minuten scoorde Stewart Downing. Hij krulde de bal uit een vrije trap in de kruising. Een kwartier later verdubbelde Tuncay Sanli het verschil. De Turk nam de bal ineens op zijn slof na matig uitverdedigen van West Ham: 2-0.

De twee vroege treffers bleken voldoende om de ploeg van coach Gareth Southgate een ronde verder te helpen. De manager liet Marvin Emnes halverwege de tweede helft invallen. In de kwartfinale moet Boro op zondag 8 maart op bezoek bij Everton.