Middlesbrough eenvoudig langs Sunderland

Middlesbrough nam afstand van de onderste regionen van het Premiership door een verdiende 2-0 zege op Sunderland. Een blunder van doelman Thomas Sørensen bepaalde het beeld van de Riverside-derby.

Al in de tweede minuut ging de doelman van Sunderland in de fout. Bij een hoekschop van de thuisploeg greep hij naast de bal, waardoor de Fransman Franck Queudrue ietwat gelukkig de bal binnenkopte.

Niet veel later vergrootte de thuisploeg de voorsprong. Wederom met geluk. Szilárd Neméth mocht vrij voorgeven vanaf de rechterflank en vond het hoofd van spits Alen Boksic. De Kroaat kopte binnen en kreeg daarbij hulp van tegenstander Jody Craddock, via wiens hoofd de bal in het doel caramboleerde.

In de tachtig minuten die nog volgden bleek Sunderland weinig druk te kunnen zetten op de thuisploeg. Zelfs het wegzenden van Boro-aanvoerder Paul Ince (na een opstootje met Niall Quinn in de 72ste minuut) hielp de ploeg van coach Peter Reid niet.