Middlesbrough betaalt flink voor Woodgate

Middlesbrough betaalt Real Madrid een kleine tien miljoen euro (zeven miljoen pond) voor Jonathan Woodgate. De Engelse verdediger tekent een vierjarig contract bij Boro, de club uit zijn geboortestad.

Middlesbrough betaalt flink voor Woodgate

Woodgate komt dit seizoen op huurbasis uit voor de Engelse club, die hem in augustus naar het Riverside Stadium haalde. De 27-jarige verdediger stond de voorgaande twee seizoenen onder contract bij Real, waar hij door blessures slechts negen wedstrijden aan spelen toe kwam.

Bij Middlesbrough heeft Woodgate niet te klagen over zijn gezondheid. Van de 41 wedstrijden die zijn ploeg dit seizoen in actie kwam, stond hij 33 keer op het veld. Dat ging zó goed, dat bondscoach Steve McClaren hem in februari tijdens de vriendschappelijke interland tegen Spanje zijn comeback liet maken in de Engelse nationale ploeg.

'De onderhandelingen hadden flink wat tijd nodig, maar we moesten zeker weten dat het de juiste deal was voor deze club', verklaarde coach Gareth Southgate. 'Dat we een speler met zijn kwaliteiten kunnen aantrekken, toont aan dat we de goede kant op gaan.'

Bekijk hier al onze video's