'Midden in de zomer niet zo warm als nu in Gelredome'

Vitesse-trainer Peter Bosz heeft dit seizoen al diverse keren hetzelfde verhaal afgestoken na afloop van een competitieduel. Ook in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen waren de Arnhemmers beter, maar verzuimden ze om de kansen af te maken. Joey van den Bergh sprak letterlijk en figuurlijk van een 'heet potje' na de 1-1.

'We hadden vandaag wederom moeten winnen', zo oordeelde Bosz in gesprek met de NOS. 'Als het een seizoen lang duurt dat we nalaten de kansen te benutten, dan gaat dat wel gevolgen hebben voor de spelersgroep. Maar we blijven goed voetballen, ook in de vorige wedstrijden. De eerste helft waren we écht geweldig en creëerden we heel veel kansen. Tegen de verhouding in kwamen we op achterstand, maar we hadden voor rust al afstand moeten nemen. In de tweede helft was het een stuk minder.'

Bosz liet tijdens het duel in woord en gebaar blijken niet blij te zijn met de arbitrage, maar wilde er na afloop niet veel over kwijt. 'Ze hebben toch iemand op de tribune zitten daarvoor', waarna de glimlach veelzeggend was.

Dwight Lodeweges van SC Heerenveen erkende dat Vitesse voor rust veel beter was. 'In de eerste helft hadden we er geen grip op. In de tweede helft hebben we het iets anders gedaan en ging het beter. Het mooiste is dat de jongens ontevreden in de kleedkamer zitten. Dat we in de eerste helft beter hadden kunnen spelen, dominanter zijn, daar balen ze van. Met de gretigheid zit het wel goed, die gasten lopen honderd kilometer in het uur…'