Mexico voor zesde keer winnaar Concacaf Gold Cup

Mexico heeft in een enerverend duel de finale om de Gold Cup gewonnen van de Verenigde Staten (4-2). Bijna 100.000 toeschouwers, onder wie veel in de VS woonachtige Mexicanen, waren getuige van de zege in het Rose Bowl stadion van Pasadena in de Amerikaanse staat Californië.

Mexico voor zesde keer winnaar Concacaf Gold Cup

De Mexicanen kwamen in eerste instantie nog met 2-0 achter door twee snelle goals van Landon Donovan en Michael Bradley (ex-Heerenveen) namens Team USA. Voor rust brachten Pablo Barrera en José Guardado de stand echter al weer op gelijke hoogte.

Na rust waren de Mexicanen duidelijk te sterk voor Amerika. Uitblinker Barrera maakte zijn tweede treffer en ook Giovani Dos Santos wist te scoren. Topscorer Javier Hernandez, al zeven keer trefzeker tijdens het toernooi, bleef in de finale droog staan.

Voor Mexico was het alweer de zesde keer dat het land de Gold Cup won. De ploeg van bondscoach José de la Torre kwalificeerde zich met de eindoverwinning ook voor de Confederations Cup in 2013 waar de kampioenen van alle continenten elkaar treffen.

Dat evenement zal plaatsvinden in Brazilië en geldt tevens als een soort try-out voor het toernooi om de wereldtitel een jaar later.

Bekijk hier al onze video's