Mexico verslaat Kameroen ondanks arbitrale missers

Reacties

Hoewel de arbitrage net als in het openingsduel niet bepaald meewerkte heeft Mexico de tweede wedstrijd van het WK 2014 gewonnen. Ondanks enkele missers van scheidsrechter Wilmar Roldán en zijn assistenten was Kameroen niet bij machte het de Mexicanen echt moeilijk te maken: 1-0.

Mexico verslaat Kameroen ondanks arbitrale missers

Want de overwinning van Mexico had veel groter kunnen uitvallen, ware het niet dat het Colombiaanse arbitrale team tot twee keer toe een doelpunt van Giovani dos Santos afkeurde wegens buitenspel. In beide gevallen ging dat echter niet op. Na tien minuten stond de schaduwspits van Villarreal op één lijn met de Kameroense defensie toen hij een voorzet van Héctor Herrera binnentikte. Toen hij een kwartier voor rust raak kopte kón hij geen buitenspel staan omdat de bal bij een corner werd verlengd door een Kameroens hoofd.

Tot zijn grote frustratie zag Giovani dos Santos twee treffers ten onrechte worden afgekeurd.
Tot zijn grote frustratie zag Giovani dos Santos twee treffers ten onrechte worden afgekeurd.

Dat Oribe Peralta (foto) Mexico na een uur alsnog op voorsprong zette was dan ook volledig verdiend. In een vergelijkbaar 5-3-2-systeem als dat van Oranje stichtte El Tri regelmatig gevaar via de opkomende vleugelverdedigers en steekpasses achter de Kameroense defensie. Zo ook bij het doelpunt van Peralta (zijn dertiende in veertien interlands), toen Giovani na een uitstekende combinatie met Herrera alleen opdook voor Charles Itandje en Peralta de rebound benutte.

De Kameroense doelman was een van de weinigen bij Kameroen die zich in positieve zin onderscheidde. De sluitpost van het Turkse Konyaspor had vlak na rust het één-tegen-één-duel met Peralta ook al in zijn voordeel beslist. Verder vielen de Ontembare Leeuwen vooral op door harde overtredingen van Stéphane M'Bia en Alex Song. Roldán weigerde het duo echter te bestraffen, waar een gele kaart minimaal had volstaan.

Op jacht naar de eerste WK-overwinning sinds 2002 (1-0 tegen Saudi-Arabië) kwam Kameroen bij gebrek aan creativiteit op het middenveld, waar behalve M'Bia en Barcelona-middenvelder Song ook ex-Ajacied Eyong Enoh speelde, maar zelden dicht bij een doelpunt. Samuel Eto'o, die voor de vierde keer deelneemt aan een mondiale eindronde, raakte in de eerste helft uit een voorzet van Benoît Assou-Ekotto de buitenkant van de paal. Assou-Ekotto zelf was met een van richting veranderde vrije trap gevaarlijk. Zijn inzet ging maar net langs het Mexicaanse doel.

Samuel Eto'o was alleen dicht bij zijn vierde WK-doelpunt toen hij de buitenkant van de paal raakte.
Samuel Eto'o was alleen dicht bij zijn vierde WK-doelpunt toen hij de buitenkant van de paal raakte.

Omdat Mexico na de openingstreffer van Peralta nauwelijks nog in de problemen kwam - en zelf wel nog een enorme kans miste via invaller Javier Hernández - doet de ploeg van bondscoach Miguel Herrera goede zaken in Groep A, waar Brazilië donderdag met 3-1 van Kroatië won. In de resterende duels met Kroatië en Brazilië moeten de Mexicanen de zesde achtstefinaleplaats op rij veiligstellen. Kameroen moet nu al vrezen dat de kwartfinaleplaats van 1990 opnieuw geen vervolg krijgt. De Afrikanen strandden in 1994, 1998, 2002 en 2010 ook al in de poulefase.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.