Mexico stelt teleur, Trinidad en Tobago in kwartfinale

Reacties

In het toernooi om de Gold Cup heeft Mexico vannacht teleurgesteld door met 0-0 gelijk te spelen tegen Guatemala. Trinidad en Tobago won ook zijn tweede wedstrijd in Groep C en is daardoor al zeker van een plek in de kwartfinale.

Mexico stelt teleur, Trinidad en Tobago in kwartfinale

Guatemala – Mexico 0-0
De Mexicanen waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar konden dat overwicht niet in de score uitdrukken. Invaller Giovani dos Santos was daar nog het dichtst bij in de buurt, maar zijn poging strandde tegen de lat.

Ook de tweede gele kaart voor José Contreras, waardoor Guatemala het laatste kwartier met een man minder speelde, bracht niet de oplossing voor Mexico. Bij de ploeg van Miguel Herrera (foto) stond PSV-middenvelder Andrés Guardado negentig minuten op het veld. Jesús Corona (FC Twente) zat het gehele duel op de bank bij de Mexicanen, die onder boegeroep uiteindelijk het veld verlieten.

Hoewel het gelijkspel teleurstellend is, heeft Mexico nog voldoende uitzicht op de volgende ronde. Aangezien de nummers één en twee zich evenals de twee beste nummers drie plaatsen voor de kwartfinale, wijst alles erop dat ook de Mexicanen zich in de Verenigde Staten bij de laatste acht gaan voegen. In het eerste duel werd immers uitgehaald met 6-0 tegen Cuba en tegenstander Trinidad en Tobago hoeft in de laatste wedstrijd niet meer vol gas te geven.

Trinidad en Tobago - Cuba 2-0
In tegenstelling tot Mexico is koploper Trinidad en Tobago immers al wel zeker van de volgende ronde. In navolging van Guatemala (3-1) werd nu ook Cuba verslagen. Sheldon Bateau (rebound) en Andre Boucaud (volley) zorgden in de zeventiende en 41ste minuut voor de goals. Daar bleef het in Phoenix bij na rust. Door de zege staat Trinidad op zes punten en is Cuba de troosteloze hekkensluiter van Groep C met de doelcijfers 0-8 en nul punten. In het laatste groepsduel neemt Cuba het op tegen Guatemala.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.