Mexico ontsnapt na schitterende poging Thomas

Reacties

Mexico heeft in de strijd om de Confederations Cup met 2-1 gewonnen van Nieuw-Zeeland, waar Ryan Thomas bijna een schitterende goal maakte.

Mexico ontsnapt na schitterende poging Thomas

Na de tweede nederlaag in evenzoveel wedstrijden is Nieuw-Zeeland uitgeschakeld. Hoewel Mexico duidelijk beter was, mag de Nieuw-Zeelandse spits Chris Wood het zich aanrekenen dat zijn ploeg met lege handen achterbleef in Sochi.

De frontman kreeg namelijk vier bijzonder grote kansen, waarvan hij er slechts één verzilverde. Dat was in de 42ste minuut, toen hij afrondde na een mooi steekballetje van Clayton Lewis.

In de tweede helft trok Mexico het duel naar zich toe. Raúl Jiménez maakte in de 54ste minuut gelijk met een schot uit de draai, na fraai voorbereidend werk van Marco Fabián. Twintig minuten later stond Javier Aquino aan de basis van de 1-2 van Oribe Peralta.

Jurgen Damm had het duel in de slotfase kunnen beslissen, maar hij schoot na een prachtige dribbel over. Die misser kwam Mexico bijna duur te staan, want in de 85ste minuut schoot Thomas van PEC Zwolle tegen de kruising. In extremis voorkwam Tommy Smith op de doellijn een derde Mexicaanse treffer. In de slotfase dreigde het duel uit de hand te lopen bij een opstootje. Arbiter Bakary Gassama deed het met wat gele kaarten af.

Mexico, waar PSV'ers Hirving Lozano en Andrés Guardado op de bank bleven en veteraan Rafael Márquez (38) inviel, gaat door de zege aan de leiding in Groep A. Het heeft net als Portugal vier punten, maar bezit betere doelcijfers. Rusland heeft drie punten, Nieuw-Zeeland pakte er geen enkele. Zaterdag speelt Mexico tegen Rusland en neemt Portugal het op tegen Nieuw Zeeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.