Mexico ontslaat nieuwe bondscoach week voor Gold Cup

Reacties

Chaos bij de nationale ploeg van Mexico. Bondscoach Diego Cocca is ontslagen als bondscoach, en dat een week voordat El Tri gaat meedingen naar het goud op de Gold Cup. Het nieuws werd maandagavond bekend.

Mexico ontslaat nieuwe bondscoach week voor Gold Cup
© Pro Shots

Het ontslag van Cocca komt als een verrassing, des te meer omdat hij nog maar kort in functie was. De Argentijn werd na het WK aangesteld als opvolger voor zijn landgenoot Gerardo Martino, die er voor het eerst in 1978 niet in was geslaagd om Mexico op een WK door de groepsfase te loodsen. Na een handjevol wedstrijden is Cocca nu ook de klos.

De Mexicaanse bond geeft te kennen dat Jaime Lozano de ploeg op dat toernooi zal gaan leiden, hij is in eigen land bekend als de bondscoach van de Mexicaanse beloften tijdens de Olympische Spelen in Tokio twee jaar geleden. Daar ging Mexico met brons naar huis. De jacht op een negende eindzege op de Gold Cup begint in een poulefase met Haiti, Honduras en Qatar, dat ook een startbewijs heeft gekregen. Zondag opent Mexico, met Édson Álvarez, Jorge Sánchez en Santiago Giménez in de gelederen, tegen Honduras.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.