Mexico mede door Giménez al zeker van vervolg op Gold Cup

Mexico heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag al verzekerd van een plekje in de kwartfinale van de Gold Cup. Santiago Giménez maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 te maken tegen Haïti.

Met een 4-0 overwinning op Honduras begon Mexico zeer overtuigend aan het Gold Cup-toernooi, de wedstrijd tegen Haïti verliep niet zo makkelijk. De eilandbewoners bleken een stugge ploeg en haalden de rust met een 0-0 stand. Bij Mexico hadden Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez een basisplaats, ze stonden allebei in de defensie. Enkele uren voor de wedstrijd werd bekend dat Borussia Dortmund afhaakte voor Álvarez.

Kort na de pauze brak Haïti echter. Henry Martin kopte nog geen minuut na het in gang brengen van de tweede helft raak, tien minuten later maakte Ricardo Adé een eigen doelpunt, waardoor Mexico op 0-2 kwam. Via Danley Jean-Jacques werd het een kwartier voor tijd weer wat spannender, maar zeven minuten voor tijd maakte invaller Giménez op knappe wijze zijn eerste goal op de Gold Cup (zie video onder).

Door de overwinning - en het 1-1 gelijkspel tussen groepsgenoten Qatar en Honduras - is Mexico al zeker van een plekje in de kwartfinale en door het positieve doelsaldo lijkt de groepswinst ook al binnen. Mexico sluit Groep B af tegen Qatar en zal in de kwartfinale de nummer twee uit Groep C (met Martinique, Panama, Costa Rica en El Salvador) treffen.