Mexico houdt Guardado bij ploeg ondanks oordeel arts

Reacties

Andrés Guardado moet de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Costa Rica en Trinidad en Tobago aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder heeft last van een dijbeenblessure.

Mexico houdt Guardado bij ploeg ondanks oordeel arts

De dertigjarige Guardado liep de blessure afgelopen weekend op in de wedstrijd van PSV tegen Vitesse (1-0). De Mexicaan besloot desondanks naar zijn land af te reizen om zich daar verder te laten onderzoeken. De bondsarts kwam echter tot de conclusie dat beide interlands onhaalbaar zijn voor de aanvoerder van de nationale ploeg van Mexico.

Hoewel Guardado niet in actie kan komen tegen Costa Rico en Trinidad, heeft bondscoach Juan Carlos Osorio besloten hem wel bij de selectie te houden. De 136-voudig international heeft een dusdanig belangrijke rol in de kleedkamer dat Osorio hem niet per direct terug naar Eindhoven wil laten vertrekken. Er is nog geen vervanger opgeroepen voor Guardado.

Eerder werd al duidelijk dat Giovani Dos Santos (LA Galaxy), Jesús Corona (FC Porto) en Hirving Lozano (Pachuca) de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden van Mexico moeten missen.

Bekijk hier al onze video's