Mexico gaat Osorio aanstellen als nieuwe bondscoach

Reacties

Juan Carlos Osorio (54) gaat de nieuwe bondscoach van Mexico worden. De voetbalbond van het land (FMF) heeft de komst van de Colombiaan nog niet officieel bevestigd, maar de trainer zelf nam al wel een voorschot op zijn aanstelling.

Mexico gaat Osorio aanstellen als nieuwe bondscoach

Osorio nam dinsdag afscheid van de Braziliaanse club São Paulo. Hij stapte daar op als trainer en verontschuldigde zich tegenover de fans voor zijn plotselinge vertrek. 'Ik wil me excuseren tegenover de supporters van de club, waar ik veel respect voor heb', liet hij optekenen. Om daar aan toe te voegen: 'Ik kijk ernaar uit om Mexico door de kwalificatie voor het WK heen te loodsen.'

De Mexicaanse voetbalbond bevestigde ook al wel dat het interesse heeft in de diensten van Osorio, maar deed dat minder stellig dan de oefenmeester zelf. 'Nu hij geen contract meer heeft met São Paulo, gaan we snel proberen tot een akkoord te komen', erkende Santiago Banos, bij de voetbalbond van Mexico verantwoordelijk voor de nationale ploegen.

Het Midden-Amerikaanse land - waar Andrés Guardado en Héctor Moreno van PSV voor uitkomen - was op zoek naar een bondscoach, omdat het Miguel Herrera tijdens het toernooi om de Gold Cup ontsloeg nadat hij een kritische journalist had geslagen. Zijn taken werden tot op heden overgenomen door de Braziliaan Ricardo Ferretti. Mexico speelt zaterdag tegen de Verenigde Staten om een plek voor de Confederations Cup in Rusland in 2017.   

Mogelijk zit Osorio, die in het verleden trainer was van Millonarios, Once Caldas en Nacional (allemaal Colombia), Puebla (Mexico), Chicago Fire en New York Red Bulls (VS) op 13 november al op de bank als Mexico aantreedt tegen El Salvador in het kader van de WK-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.