Meunier uitblinker in oefenzege PSG op Real Madrid

In het kader van de International Champions Cup heeft Paris Saint-Germain in Colombus (Ohio) met 3-1 van Real Madrid gewonnen. De Belg Thomas Meunier was met twee doelpunten de verrassende matchwinner in het oefenduel.

De eerste oefenwedstrijd van Real zal trainer Zinedine Zidane in ieder geval hebben getoond dat er nog werk te verzetten is. Bij rust stond het immers al 0-3 in het voordeel van de Fransen.

Real, dat zonder sterren Sergio Ramos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale aantrad, kwam al in de tweede minuut op achterstand. Het pas achttienjarige talent Jonathan Ikone dribbelde met het nodige geluk door de rampzalig optredende Real-defensie heen en prikte uiteindelijk het openingsdoelpunt binnen.

Tien minuten voor rust was het woord aan Meunier. De Belgische rechtsback liet in zijn tweede oefenwedstrijd voor PSG zijn eerste treffer aantekenen. Na dit keer slecht uitverdedigen van De Koninklijke  schoot hij de bal snoeihard in de bovenhoek. Nog voor rust maakte de Belgische EK-ganger zijn tweede treffer door in twee instanties binnen te schieten. De Belg stond aanvankelijk niet in de basisploeg van trainer Unai Emery, maar mocht al na elf minuten invallen omdat Thiago Silva geblesseerd uitviel.

Na rust deed Real, dat met een geheel nieuw team aantrad in die tweede helft, nog wel wat terug. Na een handsbal van Serge Aurier bepaalde Marcelo met een rake penalty de eindstand. Bij Real speelde in de tweede helft de zoon van Zidane, Enzo, mee. Ook Martin Ødegaard maakte zijn opwachting.

Voor PSG is het al de tweede oefenzege tijdens de International Champions Cup. Eerder werd Internazionale verslagen. Zaterdag wacht nu Leicester City als tegenstander. Real vervolgt het oefentoernooi zaterdag met een wedstrijd tegen Chelsea.