'Met transfer Nordfeldt gekozen voor economie van de club'

Reacties

SC Heerenveen heeft het economische aspect voorrang gegeven bij de overgang van de Zweedse doelman Kristoffer Nordfeldt naar Swansea City.

'Met transfer Nordfeldt gekozen voor economie van de club'

'Dit is geen verrassing, het zat er al een tijdje aan te komen. We gunnen Kristoffer deze stap ook van harte', reageert technisch directeur Hans Vonk (foto) tegenover Voetbal International op de overstap van Nordfeldt naar Swansea City.

Heerenveen moest het sportieve en het economische aspect tegen elkaar afwegen. 'Hij had nog een contract voor een jaar. Dan is het de vraag of je een goede keeper wil houden of dat je gaat voor de economie van de club. In dit geval hebben we gekozen voor het laatste, tot tevredenheid van alle partijen', aldus Vonk.

De directeur wilde niet ingaan op de overeengekomen transfersom, die naar verluidt 850 duizend euro bedraagt. Mogelijk worden die inkomsten gebruikt om een nieuwe keeper aan te trekken. Dat is nu nog niet aan de orde.

Trainer Dwight Lodeweges heeft Viktor Noring, Marten de Fockert en Wieger Sietsma nog tot zijn beschikking. 'Noring heeft een ongelukkig jaar achter de rug en we hebben ook gezegd dat hij weg mag. Maar hij begint de voorbereiding gewoon bij ons. We gaan kijken of we nog een andere keeper nodig hebben', aldus Vonk. Erwin Mulder, die bij Feyenoord vertrekt, is daarbij een kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.