Met Redknapp op de bank direct eerste zege voor Spurs

Harry Redknapp zat voor het eerst op de bank van Tottenham Hotspur, dat direct zijn eerste overwinning in de Premier League van dit seizoen boekte door Bolton Wanderers te verslaan.

Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers 2-0
De fans van The Spurs begroetten Redknapp met een luid applaus toen hij White Hart Lane betrad. Even later konden zij weer juichen, want in de vijftiende minuut knikte Roman Pavlioetsjenko raak op aangeven van David Bentley: 1-0.

Bolton moest vlak na rust met tien man verder na een tweede gele kaart van Gavin McCann, waarna Darren Bent het duel een kwartier voor tijd besliste door te scoren vanaf de strafschopstip. Doelman Jussi Jääskeläinen was even daarvoor in de fout gegaan tegen Bent in een poging de bal te veroveren in de rebound. Wigan Athletic-Aston Villa 0-4
Villa won met duidelijke cijfers. Na twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Gareth Barry schoot een strafschop raak na een dubieuze overtreding van Titus Bramble op Gabriel Agbonlahor. Diezelfde Agbonblahor maakte ietwat gelukkig de 0-2 nadat John Carew tegen hem gekopt had. Vervolgens leverde hij de assist voor de 0-3 van Carew, die scoorde met zijn hoofd. En de net ingevallen Steve Sidwell schoot de 0-4 in de kruising.

Manchester City-Stoke City 3-0
Het was de dag van Robinho, die driemaal scoorde. Al na een kwartier rondde hij een fraaie aanval af voor de 1-0. De Braziliaan schoot de bal in de korte hoek. En de international maakte vlak na rust ook de tweede goal voor City, ditmaal na voorbereidend werk van Daniel Sturridge. Na een nieuwe assist van Sturridge schoof Robinho beheerst de bal langs de keeper door voor zijn zesde doelpunt als Citizen.

Tottenham is nog altijd laatste met vijf punten uit negen duels. Aston Villa is vierde, Man City klom naar de zevende plaats.