Met Lestienne zet PSV de lijn Nilis en Mertens door

Reacties

Meer Denen (27) kwamen naar Eindhoven, maar met het aantrekken van Maxime Lestienne gaat PSV verder op de Belgische toer. Want de landskampioen heeft een rijke traditie met de zuiderburen.

Met Lestienne zet PSV de lijn Nilis en Mertens door

Bij een debuut voor PSV wordt Lestienne de 21ste Belg die in een officieel duel in actie komt voor de Brabantse club. De primeur was er voor Karel Theuwis. Eind 1955 speelde de spits zijn eerste van veertien duels voor PSV. Zakaria Bakkali, die deze zomer via de achterdeur naar Valencia vertrok, was de laatste.

Niet alle Belgen hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten bij PSV. Timothy Derijck en Tom Van Mol waren geen doorslaand succes. Rechtsback Eric Gerets, die later als trainer terugkeerde in Eindhoven, deed daarentegen juist wel van zich spreken. Als aanvoerder nam hij de Europa Cup I in 1988 in ontvangst. Bovendien is hij met 252 officiële optredens de meest ervaren Belg in de PSV-historie.

Eric Gerets speelde tussen 1985 en 1992 liefst 252 officiële wedstrijden voor PSV.
Eric Gerets speelde tussen 1985 en 1992 liefst 252 officiële wedstrijden voor PSV.

Maar vooral de Belgische aanvallers hebben het nodige laten zien in Brabantse dienst. Lestienne treedt in de voetsporen van onder andere Dries Mertens (45 treffers in 88 duels), Gilles De Bilde (32 goals in 66 wedstrijden) en Marc Degryse (zes doelpunten in 39 optredens), die allen op hun eigen manier hun verblijf in Eindhoven met wisselend succes kleur hebben gegeven.

Luc Nilis verwierf in de jaren negentig de meeste faam door in alle competities 133 keer te scoren voor de Eindhovenaren. Met 211 officiële optredens hoeft de Voetballer van het Jaar 1995 bovendien weinig onder te doen voor Gerets. Ook Timmy Simons, die van 2005 tot 2010 in het Philips Stadion speelde, kwam als middenvelder 211 keer in actie voor de Brabantse Eredivisionist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.