'Met het WK zou het sprookje van mijn carrière af zijn'

Ruben Schaken (31) heeft een groot doel voor het komende seizoen. Door goed te presteren bij Feyenoord wil hij in beeld blijven bij het Nederlands elftal en mogelijk volgt dan de beloning: een plaatsje in de WK-selectie.

'Met het WK zou het sprookje van mijn carrière af zijn'

'Het sprookje van mijn carrière zou helemaal af zijn als ik mee zou mogen. Tot een jaar geleden had ik dat nooit voor mogelijk gehouden. Maar ik moet het zelf gaan laten zien', vertelt Schaken in het Feyenoord Magazine.

Schaken: 'Ik heb hierover wel gesproken met de bondscoach, maar ik moet constant blijven presteren om in beeld te blijven. Het Nederlands elftal is geen FC Bal op het Dak. Als ik een paar slechte maanden heb, word ik niet meer opgeroepen. Ik moet dus gewoon een goed seizoen draaien bij Feyenoord en mijn rendement verhogen.'

'Het went voor mij ook wel steeds meer om bij het Nederlands elftal te komen, ik heb geen zenuwen meer', aldus de vijfvoudig international. 'Ik voel me thuis bij Oranje.' 'Tijdens de afgelopen trip naar Azië heb ik veel met Robin van Persie gesproken. Hij heeft me duidelijk gemaakt hoe hij en ook andere jongens bij Manchester United hun sport beleven. Als Van Persie zegt dat hij elke dag extra traint om aan de top te blijven, wie ben ik dan om na de training direct mijn spullen te pakken? Dat zijn dingen die ik meeneem van het Nederlands elftal en ook wil overbrengen op de jongens bij Feyenoord', besluit de rechtsbuiten. In het laatste oefenduel, met Hellas Verona, werd Schaken overigens gepasseerd ten faveure van Wesley Verhoek. Trainer Ronald Koeman gaf vervolgens aan zich nog niet te willen vastpinnen op een vaste basiself.

Bekijk hier al onze video's