'Met een beetje opletten hadden we vijf punten meer gehad'

Voor Anderlecht waren de druiven woensdagavond verschrikkelijk zuur. Het stond tegen Arsenal lang met 1-0 voor, maar verloor in de laatste minuten met 2-1. Het was niet voor het eerst dat het in de slotfase mis ging voor de Belgen.

Anderlecht-coach Besnik Hasi deed na afloop dan ook ontgoocheld zijn verhaal. Net als in het openingsduel met Galatasaray (1-1) ging het tegen Arsenal in de absolute slotfase mis. 'We hadden genoeg kansen op de 2-0, maar op dit niveau moet je negentig minuten geconcentreerd blijven', legde hij de vinger tegen de Belgische televisie op de zere plek.

'De ontgoocheling in de kleedkamer is heel groot', ging hij verder. 'Ik ben trots op mijn ploeg, maar daar koop je niets voor. Bij de tweede goal van Arsenal moet de scheidsrechter fluiten voor een overtreding, dan hadden we tenminste nog een beloning gehad voor onze goede wedstrijd. Maar zo zit voetbal in elkaar.'

Ook middenvelder Steven Defour baalde uiteraard als een stekker. 'Twee keer een gebrek aan concentratie, dat mag op dit niveau nooit gebeuren', stelde hij. 'Het is een Champions League-campagne van net niet. Als we een beetje hadden opgelet, hadden we vijf punten punten meer gehad.' Want ook op bezoek bij Galatasaray (1-1) ging het in de slotfase mis.

Arsenal viert feest na de late treffer van Lukas Podolski (links): 1-2.

Arsenal-manager Arsène Wenger, die woensdag zijn 65ste verjaardag vierde, was op zijn beurt opgelucht. 'Cruciaal was dat zij bij een 1-0 voorsprong de kansen op een tweede goal misten', had de Fransman gezien. 'Wij bleven doorgaan en scoorden uiteindelijk nog twee goede doelpunten. Maar Anderlecht speelde erg goed, je kunt zien dat België topspelers produceert', toonde Wenger zich lovend over de opponent.

Dat de overwinning pas zo laat tot stand kwam, wilde Wenger niet frustrerend noemen. 'Dat is onderdeel van ons werk: vechten tot de laatste seconden. We weten uit ervaring dat er in de Champions League nu eenmaal veel gescoord wordt in de laatste vijf minuten, daar hebben wij vanavond gebruik van gemaakt. Een leuke verjaardag? Ja, uiteindelijk wel', sloot de manager lachend af.