Messi wijst Barça ook weg naar Europese Super Cup

Het Spaanse seizoen moet nog beginnen, maar Barcelona is alweer twee prijzen rijker. De Catalanen veroverden vrijdagavond ten koste van FC Porto de Europese Super Cup (2-0), met wederom Lionel Messi als beslissende factor.

Messi wijst Barça ook weg naar Europese Super Cup

Het succes van Barcelona komt voor een belangrijk deel op conto van Messi. De Argentijnse aanvaller heeft naast zijn fabuleuze techniek de gave op de beslissende momenten te scoren.

Tegen Real Madrid maakte hij die faam waar door het tweede duel om Spaanse Supercup te beslissen (3-2) en daarmee Barcelona zijn eerste prijs van het seizoen te bezorgen. Ook tegen FC Porto legde hij de basis voor de eerste Europese hoofdprijs. Zijn doelpunt kort voor rust (1-0) was de genadeklap voor de Portugese winnaar van de Europa League.

FC Porto was niet machte Barcelona echt weerwerk te geven. Slordigheden en gemakzucht aan Catalaanse kant boden nog enige soelaas, maar het was een eenzijdige wedstrijd waarin Barcelona niet zijn beste spel hoefde tentoon te spreiden om toch te winnen.

De frustratie en onmacht bij FC Porto uitte zich in overtredingen. Scheidsrechter Björn Kuipers deelde in de slotfase twee rode kaarten uit. Rolando en Guarín moesten voortijdig de kleedkamer op zoeken. Tussen de twee uitsluitingen door had Cesc Fabregas op aangeven van Messi zijn invalbeurt opgeluisterd met zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Barcelona (2-0).

Het doelpunt van de teruggekeerde verloren zoon nam alle ijdele hoop bij FC Porto weg. Voor Fabregas was het niet vanwege zijn eerste doelpunt een mooie avond, maar ook omdat hij daarmee zijn tweede prijs pakte sinds zijn vertrek bij Arsenal. Daarmee werd de oogst van acht jaar bij de Londense club al overtroffen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's