Messi wacht nog steeds op nieuw contract door regels La Liga

Reacties

De contractonderhandelingen tussen Lionel Messi en Barcelona lopen vertraging op omdat de Catalanen de 29-jarige dribbelaar niet zomaar een forse salarisverhoging aan kunnen bieden, zo vertelt directeur Òscar Grau in Catalaanse media.

Messi wacht nog steeds op nieuw contract door regels La Liga

De verbintenis van Messi loopt over ruim zeventien maanden al af. Onder de huidige voorwaarden toucheert de Argentijn naar verluidt een jaarsalaris van 22 miljoen euro, waarmee hij zo'n drie miljoen euro minder incasseert dan Luis Suárez en Neymar, die recent wel een nieuwe overeenkomst tekenden.

Spaanse clubs mogen maar een bepaald percentage van de omzet uitgeven aan salarissen. Dit maximum wordt elk jaar voorafgaand aan het seizoen vastgesteld door La Liga. 'We mogen de zeventig procent niet overschrijden', waarschuwt Grau. 'Ik zou graag iedereen gerust willen stellen, maar we moeten ons gezond verstand blijven gebruiken. Volgens onze modellen kunnen we in elk geval wel rekenen op een hogere omzet. De beste spelers moeten bij ons blijven, dat wil ik wel benadrukken.'

Onlangs bleek uit onderzoek van The Global Sports Salary Survey dat de Catalanen op Manchester United na de hoogste salarissen betalen in het voetbal. Het gemiddelde honorarium in de Barcelona-kleedkamer bedraagt zeven miljoen euro, op jaarbasis. Barcelona's meest recente omzet was 695 miljoen euro.

Dit kalenderjaar is Messi met drie rake vrije trappen alweer van onschatbare waarde geweest. Woensdag loodste hij de Catalanen ten koste van Athletic de Bilbao naar de laatste acht in het toernooi om de Copa del Rey. Suárez, die eveneens scoorde tegen de Basken, hoopt dat Barcelona niet te lang aarzelt met het langer vastleggen van Messi. 'Je moet zo snel mogelijk zijn contract verlengen, juist daarmee toon je aan over gezond verstand te beschikken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.