Messi verkozen tot beste in La Liga, oeuvreprijs Ronaldo

Reacties

Afgelopen seizoen was Lionel Messi de beste speler van de Primera División. De Argentijnse aanvaller van Barcelona is de opvolger van Cristiano Ronaldo, die een oeuvreprijs kreeg.

Messi verkozen tot beste in La Liga, oeuvreprijs Ronaldo

Barcelona was vorig seizoen ongenaakbaar binnen en buiten eigen landsgrenzen en de Catalanen werden daarvoor ook beloond tijdens de verkiezingen van La Liga. Messi werd verkozen tot beste aanvaller, terwijl Luis Enrique de award voor de beste trainer in ontvangst mocht nemen. Ook de prijzen voor beste doelman (Claudio Bravo) en beste Zuid-Amerikaan (Neymar) in de Primera División gingen naar Barça.

Aartsrivaal Real Madrid moest het doen met de uitverkiezingen tot beste verdediger (Sergio Ramos) en middenvelder (James Rodríguez). Toch werd ook Cristiano Ronaldo, vorig seizoen nog verkozen tot beste speler van La Liga, nog in het zonnetje gezet. Omdat hij zich onlangs kroonde tot topscorer aller tijden van De Koninklijke, kreeg hij de nieuw in het leven geroepen vijf sterren-award. De Portugees was niet aanwezig om deze ontvangst te nemen.

Maandag werd al bekend dat Messi, Neymar en Cristiano Ronaldo de laatste drie kanshebbers zijn om de Gouden Bal te winnen. De laatste twee keer won laatstgenoemde, maar zijn rivaal Messi lijkt de grote favoriet om op 11 januari 2016 voor de vijfde keer in zijn loopbaan uitgeroepen te worden tot Wereldvoetballer van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.